I læ for vind, regn og myg


I læ for vind, regn og myg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er simpelthen det bedste, vi har gjort længe. Her kan man sidde i læ for den evige blæst og regn, vi har haft indtil nu, men alligevel have fornemmelsen af at befinde sig midt i haven.

Lise Fuhr Johansen og Steffen Clarlund er begejstrede for det glashus, de nu har haft stående nogle måneder. Parret havde en tid ledt efter en eller anden form for "udvidelse" af deres have i Søllested, og på en udstilling på Ledreborg fandt de den så: en glaspavillon fra Classica House.

De købte på stedet en 12-kantet udgave. Efter leveringen er deres interiørbutik Gadespejlet i Odense tilmed blevet dansk forhandler af serien, som hidtil ellers kun er solgt direkte fra den jyske virksomhed.

Det særlige ved Classica-pavillonerne er kuplen, som kan hæves 22 cm, manuelt eller automatisk og styret af temperaturen, og de store glasflader, der giver frit udsyn. Civilingeniør Peter Bisgaard, Hjortshøj, har efterhånden mere end 20 års erfaring med produktet, som han oprindeligt havde tænkt som et originalt væksthus med inspiration fra The Crystal Palace i London.

Kunderne brugte dem imidlertid straks mere som lysthuse, men de kan naturligvis stadig anvendes som ramme om eksotiske planter.

Konstruktionerne er mønsterbeskyttede, og selve designet er udviklet i tidens løb, ofte i samarbejde med kunder i ind- og udland. Det er f. eks. blomsterkunstneren Tage Andersen, der har tegnet spiret, som sammen med et tårn fås som alternativ til den runde kuppel. Pavillonerne findes 12-, 16- og 20-kantede og er opbygget af glas og aluminiumprofilrør, der leveres ubehandlet eller pulverlakeret i mange farver. Huset gøres fast med rustfri bolte på et træfundament, og man kan selv sætte dem op (eller forhandleren kan gøre det). Som tilbehør fås gulvbelægning, f. eks. trykimprægneret fyrretræ og porfyrbrune sten, samt hylder.

En 12-kantet pavillon (8 kvm) i ubehandlet aluminium med en dør koster 34.200 kr., en tilsvarende 20-kantet (22 kvm) 89.800 kr.

I læ for vind, regn og myg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce