I børne-højde


I børne-højde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DESIGN: Fynsk arkitekt og butiksejer i samarbejde om festligt nyt til børn
Hvorfor skal møbler til børn altid være kedelige tingester i træ?

Det spørgsmål stillede Charlotte Holte sig selv i det helt tidlige forår, da hun var på vej til at tage springet over Lillebælt fra Strib til Kolding med butik frk. Holte nummer to med udstyr til hjemmet, tasker, smykker, specielt legetøj og - ja, børnemøbler i træ.

Charlotte Holte har, lige siden hun åbnede egen butik i Strib sidste år i august, bestræbt sig på at finde ting, man ikke ser her og der og alle vegne. Lige bortset fra børnemøblerne i træ.

- Jeg fik mulighed for at overtage en butik i Kolding i foråret. Og så var det, at jeg besluttede, at der skulle noget andet til end de kedelige børnemøbler i træ, fortæller Charlotte Holte.

Der var ikke langt fra tanke til handling. Hun kontaktede arkitekt og designer Oluf Lund, Naarup Savværk, og spurgte, om han ville være med til at designe nogle ordentlige børnemøbler.

Lam, uld og kohud

Resultatet af samarbejdet er blevet en lille serie meget smukke møbler med enkle linjer tilsat det anstrøg af humor, der ofte præger Oluf Lunds møbler.

Serien består af en stol, en sofa og et bord. Til den polstrede sofa og stolen er der mulighed for at vælge mellem tre forskellige former for betræk i imiteret lam i gråt og hvidt, ren uld fra Kvadrat i festlige cerise og grønne farver samt som sidste nyt i hvid- og brunbroget kohud. Sort- og hvidbroget er på vej.

Alle møblerne er forsynet med ben i oliebehandlet bøgetræ, der er let at holde, mens bordpladen er af birk.

Charlotte Holte har eneret på forhandlingen af møblerne, der bliver produceret på Naarup Savværk.

- Møblerne er især beregnet til at erstatte de kedelige og ofte udtjente, der står opmarcheret i de såkaldte børnehjørner i venteværelser, på hoteller og i butikker. Men de er også solgt til private hjem, hvor unge mennesker med børn gerne vil have nogle kønne børnemøbler, der ikke stikker af mod resten af møbleringen, forklarer hun.

Et nyt liv

Charlotte Holte har, indtil hun kastede sig ud i det selv-stændige erhvervsliv, fungeret som direktionssekretær i hele sit arbejdsliv. Hun bor i Strib. Da der blev en butik ledig i Vestergade 58 sidste sommer, tog hun den store beslutning.

- Jeg er på vej til at fylde 45 år. Hvis jeg skulle prøve noget andet - og det havde jeg lyst til - skulle det altså være nu, lyder det.

Efter overtagelsen af butikken i Kolding i Adelgade 6 i foråret bliver butikken i Strib udelukkende brugt som showroom. De nye børnemøbler kan ses i begge butikker og desuden på nettet på www.frk-holte.dk.

Møblerne er til aldersklassen 0-6 år. Priserne for en stol i imiteret lam, smudsafvisende ren uld og kohud er henholdsvis 700 kr., 800 kr og 1200 kr. og for en topersoners sofa i samme materialer i nævnte rækkefølge henholdsvis 1200 kr., 1400 kr. og 1800 kr. Et bord koster 600 kr.

I børne-højde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce