Havearbejde - en god »medicin«

Flemming Hansen vil gøre tilhørerne bevidste om havearbejdets mentale og fysiske indflydelse på mennesket.

Havearbejde - en god »medicin«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis hver borger i landet mellem 20 og 90 år fik stillet 200 kvm jord til personlig disposition, så kunne man nedlægge hovedparten af landets sygehuse, plejehjem, apoteker og lægeklinikker. Der ville simpelthen ikke være behov for dem!

Det mener klematiseksperten Flemming Hansen, Rønde. På et foredragsmøde i morgen i Tåsingehallens Cafeteria, arrangeret af Det Danske Haveselskab, Svendborg kredsen, vil han forsøge at bevise - eller i det mindste sandsynliggøre påstanden.

Flemming Hansen: - Jeg vil komme ind på havearbejdets og motionens betydning for mennesket, både mentalt og fysisk, herunder havearbejdets betydning for kroppens dannelse af forskellige hormoner, som dæmper angst og depressioner, nogle af de største trusler mod det moderne menneskes helbred og livskvalitet.

Kort sagt - havens betydning for familiens trivsel og velvære.

Udover at vise billeder fra sin egen have, der blev grundlagt for 20 år siden, holder han også et lysbilled-foredrag om klatreplanternes dronning - klematisens historie.

Klematis har igennem det meste af 1900-tallet levet en »skyggetilværelse« blandt havens øvrige planter. Igennem dannelsen af The International Clematis Society i 1984 og siden da oprettelsen af utallige nationale selskaber over hele verden er interessen nu steget enormt. Klematisinteresserede over hele verden kommunikerer i dag med hinanden og udveksler erfaringer om dyrkningen af denne utroligt smukke og spændende plante.

Flemming Hansen vil fortælle træk fra klematisens fantastiske historie, herunder om introduktionen af de betydeligste arter fra Det Fjerne østen, og give en kort indføring i det botaniske tilhørsforhold samt fortælle udførligt om indkøb, plantning, vanding, gødskning, sygdomme og skadedyr, samt beskæring af klematis.

Ved hjælp af dias beskriver han stiklinge- og frøformering, og viser og beskrive et antal arter og deres varieteter, samt et antal sorter (hybrider).

Tåsingehallens Cafeteria i morgen, torsdag kl. 19.

Pris: Medlemmer 40 kr. Ikke medlemmer: 65 kr.
Klatreplanternes dronning - klematis.
Klatreplanternes dronning - klematis.

Havearbejde - en god »medicin«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce