Glasvæv falder af


Glasvæv falder af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

?Jeg håber, at du kan hjælpe mig, Kjeld. Jeg købte for et par år siden et hus fra 1964. Det var lige istandsat fra a til z, så alt skulle være okay.

Men - efter nogen tid begyndte glasvævet at løsne sig. Jeg bandede selvfølgelig af sælgeren - den elendige gør-det-selv-mand. Men gik så i gang med at fjerne det gamle væv - det kunne nærmest trækkes af i hele baner, så jeg troede, at han havde brugt noget forkert lim eller havde fedtet med det.

Men nu et år efter, at jeg selv har sat væv op, begynder det også at løsne sig. Jeg undrede mig gevaldigt, indtil en bekendt malermester kom forbi og lavede en måling på fugtigheden i murværket - den var næsten 100 pct. Jeg kravlede så i krybekælderen for at undersøge tingene, og det viste sig, at de indvendige bærende vægge manglede tjærepap og derved trak fugten fra soklen op i muren.

Hvad gør jeg? Jeg kan jo ikke sætte nyt væv op hvert år.

Venlig hilsen

Erik Jensen, Otterup

!Hej Erik - ja, hvad skal du gøre? Først synes jeg, at du skal overveje at lave en sag ud af det. Men jeg fornemmer, at den slags gider du ikke - så hellere smøge ærmerne op og løse problemerne selv!

Jeg synes dog i det mindste, at du kunne opsøge en eller anden voo-doo-heks eller sådan noget, så der kan blive sendt nogle onde tanker til den idiot af en bygmester, som glemte at lægge murpap i væggen - og dernæst den slambert af en sælger, som skjulte problemet ved at klaske glasvæv på væggene.

Men du skal altså nu se at få stoppet opstigningen af fugt fra soklen. Det kan enten ske ved at save eller fræse fugen lige over betonsoklen igennem - en halv meters penge ad gangen - dernæst lægge murpap ind og presse en ny fuge på plads (der findes ekspanderende fugemørtler, som er velegnede til formålet).

Men der findes mindst én anden metode, som jeg synes er smartere - nemlig et kemikalie, som man kan injicere i det øverste af soklen, så den bliver vandtæt. Der findes vist nok flere produkter på markedet, og flere firmaer, som udfører operationen, men det oprindelige produkt er fra Vandex (telefon 87 477 477), og med lidt omhu og omtanke kan man godt selv lave arbejdet:

Du borer en række huller i toppen af soklen - skråt nedad og med vist nok 15-20 cm afstand - fylder dem med den snedige kemi - og propper hullerne til igen. Inden længe vil det øverste af soklen være vandtæt, og din væg vil langsomt kunne tørre.

www.vandex.dk kan du se metoden beskrevet, og den har ry for at være yderst driftsikker. Hvis du laver arbejdet selv, er det ikke engang ret dyrt.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Glasvæv falder af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce