Nordens første store haveudstilling skabte international omtale

Alt gik op i en højere enhed, da Haveselskabet afviklede den første store haveudstilling CPH Garden i København i den sidste uge i juni. Da havelågen lukkede, havde knap 20.000 besøgende set den store udstilling, der trods et vejr med stærk blæst og til tider også kraftigt skybrud bød på noget for alle.

Intet kunne dog slå hverken tilskuere, udstillere, foredragsholdere, de 500 frivillige medhjælpere eller showhavedeltagerne ud. Humøret blandt alle var højt, og ikke mindst blandt Haveselskabets direktør Charlotte Garby, der modigt havde turdet satse på Nordens største garden-show. Udstillingen gav også genlyd i Sverige og England, der i aviser havde omtalt det store arrangement.

Kronprinsesse Mary åbnede udstillingen og døbte samtidig en rose fra den fynske rosenforædler Rosa Eskelund. Rosen fik naturligvis navnet CPH Garden in Bloom.

CPH Garden er efter det engelske forbillede, verdens største haveshow Chelsea Flowershow, og Haveselskabets direktør Charlotte Garby mener, i lighed med publikum, at det er lykkedes at skabe et show på niveau med de internationale flowershows.

Vi viser nogle billeder fra showet, og du kan se mange flere både på Haveselskabets facebook side og på haveselskabet.dk.

  • fyens.dk