Flade asparges


Flade asparges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

?Jeg har taget et par billeder af en asparges i min have, som ikke er helt normal. Den er 3 cm. bred og knap 1 cm. tyk i stedet for rund. Den er i dag en meter høj, og for en uge siden ca. 30 cm.

Kan du give en forklaring eller bruge billederne til noget andet, må du gerne det.

Jeg kender kun dette fænomen fra piletræer, så derfor syntes jeg, at også andre skal have mulighed for at se det.

John Kæseler

!Flade asparges. Jeg kan ikke umiddelbart give dig en forklaring, men da du nu har sendt et billede med så stor en opløsning, at det tog en "halv asparges" af en dag at hente det ned på min pc, vil jeg bruge billedet, for der findes givet en eller anden aspargesdyrker, der kender problemet, og som måske har en hel naturlig forklaring. Mit gæt er, at der er gået et eller andet galt i arveanlæggene.

Lars Lund

Våde aviser i ampler

?Jeg vil gerne give et tips, som du måske kan bruge. Vi har en overdækket terrasse, hvor vi om sommeren har en del hængende ampler med sommerblomster. De hænger lige inden for glasset, så amplerne kan blive så varme, at blomsterne næsten koger. Jeg har dels løst problemet ved at fore skålene indvendig med bobleplast, der har en god isoleringsevne og fylder ikke så meget. Bobleplast er også godt til de udendørs plantekummer.

Jeg bryder mig ikke meget om plastskåle, nogle minder om stålhjelme fra første verdenskrig, så i stedet anvender jeg nu pilekurve. Som isolering bruger jeg her avispapir. Det geniale er, at fordampning jo kræver varme, så når jeg vander bliver avispapiret vådt og stjæler så varmen fra omgivelserne, så blomsterne holder den rigtige temperatur. De våde papir virker også som oplagringstank af ekstra vand.

Arne Andersen

!Tak for dine gode tips. Nu blev sommeren jo ikke den varmeste, men det er jo før hændt at august satte rekorder og under alle omstændigheder, er vi på redaktionen glade for, at aviser kan bruges igen og igen og til flere formål

Lars Lund

Flade asparges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce