Fjern ligene af dine dræbte dræbersnegle

Lige nu udklækkes massevis af dræbersnegle i danske haver. Få has på dem tidligt og husk at fjerne snegle-lig, lyder rådet fra Jesper Corfitzen fra Dansk Haveselskab
Foto: Peter Leth-Larsen

Fjern ligene af dine dræbte dræbersnegle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haveselskabet giver gode råd til at få has på de slimede, hærgende snegle.

Det er nu, der skal sættes ind mod dræbersneglene i haven.

De små slimede bæster, der retteligt hedder iberisk skovsnegl, dukker i disse uger frem af deres vinterskjul, og netop nu er de nede i en bølgedal - der er ikke så mange af dem, og så er det med at slå til, inden de bliver store og kan formere sig.

Jesper Corfitzen, der er leder af Haveselskabets rådgivning, får dagligt opkald fra frustrerede haveejere, der søger gode råd til at komme af med sneglene, der invaderer både køkkenhave og staudebed.

- Det bedste råd, jeg kan give haveejere, er at bekæmpe sneglene og begrænse de skader, de kan gøre. Men find så i øvrigt fred med dem, for de vil altid være i haven.

- Og husk så i øvrigt at fjerne ligene, for snegle spiser snegle, og døde snegle trækker andre til.

Lidt færre i år

Hans Erik Svart fra Naturstyrelsen forsøger, ifølge eget udsagn, at holde lidt øje med sneglebestanden. Han vurderer, at der er færre snegle i år end ellers, fordi vi har haft en forholdsvis kold vinter.

- Det kan vi i hvert fald håbe på, lyder meldingen fra Hane Erik Svart.

- Hvis temperaturen kommer under fem grader, dør sneglene. Især når der er bar frost uden sne, går mange snegle til.

- Det bedste råd, jeg kan give, er fortsat at bekæmpe dem. Der er ingen grund til at lade dem være, bare fordi de er få. Hvis vi nu får en våd sommer eksempelvis, så kan få snegle lægge rigtig mange æg i sensommeren, fortæller Hans Erik Svart.

Sneglene kan især godt lide sprøde sager. Det vil sige grøn salat og radiseblade, men de går også gerne efter blomsterblade.

De vil aldrig forsvinde helt

Jesper Corfitzen, der selv bekæmper snegle ved håndfast halshugning i sin store have, håber, at problemet med dræbersnegle vil fortone sig lidt med tiden.

- Jeg gætter nu på, at bestanden vil finde et naturligt leje på et tidspunkt. Naturen er så fint indrettet, at når der kommer for mange af en art, regulerer det som regel sig selv. Det håber jeg også vil ske med sneglene. Men vi bliver aldrig helt af med dem, siger han.

Fjern ligene af dine dræbte dræbersnegle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce