Fascineret af metaller

I køkkenet er de gamle gulv­brædder genbrugt som en rustik bordplade.

Fascineret af metaller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldsmedeparret Stina Lind og Kevin James er faldet pladask for Faaborg, hvor de bor i et gammelt, krinkelkroget byhus

Den gamle Mercedes, som står parkeret foran byhuset, brillerer med sin lak i guldmetallic - den næsten samme farve som bordpladen på spisebordet i køkken­alrummet, som ligger på byhusets førstesal.

- Spisebordet har vi selv lavet af et gammelt skolebord, som er blevet renoveret og malet. På bordpladen har vi monteret en tynd messingplade øverst, som er poleret op. Som guldsmede er vi begge fascineret af metaller, og det går lidt igen i andre ting end lige smykkerne, siger Stina Lind, der sammen med sin mand Kevin James har guldsmedevirksomheden Lind&James, som har base i Faaborg, hvor parret også bor.

Kevin James er oprindeligt fra Australien, men parret mødte hinanden i London i 2004, da de begge startede på uddannelsen til guldsmede.

- Vi havde først overvejet at flytte til Holland efter uddannelsen og etablere os som guldsmede, fordi smykkescenen i Amsterdam tiltalte os, men vi var bange for, at det ville blive dyrt og tage lang tid, så vi skulle arbejde meget ved siden af, så vi begyndte at kigge os om efter andre steder, fortæller Stina Lind, som selv er født og opvokset i Odense.

By, hav og natur tæt på

I 2008 fandt de det helt rigtige sted at slå sig ned i Faaborg, hvor et byhus, som oprindeligt var to huse, var tilpas prisvenligt til at parret kunne se mulighederne.

- Vi ville gerne have både by, hav og natur tæt på, og i Faaborg fik vi mulighed for at få det hele uden at skulle bruge en formue, siger Stina Lind.

Ejendommen trængte dog til en gevaldig omgang, men det afskrækkede ikke parret, som gik i gang med at renovere oppefra og ned.

- Førstesalen bestod oprindeligt af fire små rum, men vi rev det hele ned og startede forfra, for vi ville gerne have et stort åbent rum, som giver en god fornemmelse af plads og fungerer mere praktisk i hverdagen til en børnefamilie, fortæller Stina Lind.

I dag rummer førstesalen på ejendommen et køkken med åben forbindelse til spisestuen, der fungerer som et alrum, hvor der er plads til at sønnerne Monty på tre år og Cassius på et år kan hygge sig, mens mor og far er i sving i køkkenet.

Fra en svævende, let trappe er der adgang til stuen på andensalen, der også fungerer som gæsteværelse, hvis der kommer familie og venner på besøg langvejs fra.

Genbrug og finurlige fund

Overalt i huset ser man eksempler på parrets kreativitet - både når det gælder genbrug, hjemmelavet design og spændende fund.

- Da vi skulle lave køkkenet, ville vi gerne prøve at bruge de gamle gulvbrædder fra førstesalen, så de stadig var her og fik en funktion. Derfor har vi bygget køkkenbordplade af dem, fortæller Stina Lind.

De rustikke gulvbrædder giver da også liv og sjæl til køkkenet, hvor elementerne er i stål og åbne hylder på væggene får rummet til at synes luftigt.

En af de åbne hylder er faktisk en gammel skoreol med stålstel, som har fået en ny funktion. Her står samlingen af vin- og drikkeglas klar til brug.

I alrummet står et fint, gammelt vitrineskab i mørkt træ fra 20'erne eller 30'erne.

- Der er lidt art deco over det, og det er en stil, som vi begge er ret vilde med, hvilket også kan ses i vores smykkedesign, forklarer Stina Lind.

Under trappen står en rigtig oldemorsofa i rødt plys, som sønnerne elsker at hygge sig på om eftermiddagen. Det fund er parret også meget glade for.

- Vi kan godt lide at gå på jagt og finde det helt rigtige, også selv om det tager lidt længere tid, end det nogle gange er optimalt. Vi faldt for farven og frynserne på oldemorsofaen, for vi kan godt lide kontraster og elsker at sætte nyt og gammelt sammen eller kombinere helt forskellige materialer, forklarer Stina Lind.

Kelim møder kitch

Samme kærlighed til kontraster går igen i stuen på husets andensal, hvor et kelimtæppe under sofabordet giver modspil til to industrielt designede lænestole.

- Lænestolene er fra lauritz.com og stammer fra Tyskland. Vi kunne ikke stå for sammensætningen af plast og læder. Stolene har lidt lufthavns-lounge over sig, siger Stina Lind.

Over sofaen, der egentlig er en futonseng med plads til overnattende gæster, hænger et gammelt lysskilt, der både giver hyggebelysning og fungerer som hylde for Stina Linds samling af hvide porcelænsdyr. Selv om en stor del af rummene i huset allerede er sat i stand og fungerer rigtig godt i hverdagen, har parret stadig mange projekter.

- Det næste vi skal i gang med, er drengenes værelse og toilettet på førstesalen, først derefter skal vi i gang i stueetagen og baghusene, for det er mest praktisk at fortsætte renoveringen på den måde, siger Stina Lind.

Sønnerne Monty og Cassius deler lige nu et børneværelse, som også ligger på husets førstesal, så det er praktisk tæt på alrummet. Her er planen at inddrage flere skunkrum og måske åbne rummet op til kip, så det både bliver større og mere luftigt. Toilettet, der ligger i trappegangen mellem alrummet og børneværelset, skal bevares, men trænger også til en renovering.

En labyrint af baghuse

I stueetagen af ejendommen har forældrene soveværelse og et andet stort rum står lige nu tomt. Her har parret haft guldsmedeværksted og udstilling indtil for ganske nylig, da de rykkede virksomheden ned i Faaborg Bymuseums gamle lokaler i Holkegade.

- Det er dejligt, at vi nu har arbejde et andet sted, for det giver noget mere ro og en skarpere grænse mellem fritid og arbejde, fortæller Stina Lind.

Endnu har parret ikke helt fundet ud af, hvad det tomme butikslokale skal bruges til, men der er masser af muligheder - og også masser af plads, for fra butikslokalet er der adgang til en masse mindre bag­huse.

- Lige nu er det lidt en labyrint at komme igennem, men vi håber, at vi måske kan få lov til at rive noget af det ned og bruge fundamentet til at bygge noget nyt, fortæller Stina Lind.

Nogle af planerne er allerede klar, for tanken er blandt andet at lave et stort dejligt badeværelse med udgang til gården og haven bag huset.

Fascineret af metaller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce