Et sydlandsk strejf i hus og have


Et sydlandsk strejf i hus og have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYHED: Farverige brud-stykker af skifer fra Græken-land til danske gulve ude og inde
Den skifer, der bruges her i landet, er normalt sort. Men nu er det muligt at få farverig skifer i brudstykker direkte importeret til Danmark fra Grækenland.

Bag importen står Søren Hee Lindhardt fra firmaet Abelona i Nykøbing Falster. Importen af den græske skifer er bogstavelig talt født ud af en årelang kærlighed til Grækenland. Her har Søren Hee Lindhardt talrige gange besøgt venner i Abelona, som han har opkaldt sit firma efter. Byen ligger i Thessalien for foden af Olympos.

Under de mange besøg har Søren Hee Lindhardt også leget med tanken om import af den skifer, der med adskillige farvenuancer byder sig dekorativt til i Grækenland inden- og udendørs på terrasser, torve, fortove, i gårdhaver, køkkener, badeværelser og haller.

Ændrer farve

Den græske skifer, som Søren Hee Lindhardt er eneste danske importør af, kommer fra et skiferbrud i Pillion, en halvø, der skyder sig ud i Det Ægæiske Hav fra den græske østkyst. Halvøen er kendt som skisportsted med op til 20 graders frost. Så derfor er den valgte skifer særdeles vejrbestandig.

- Jeg har udvalgt to typer. Den ene er i en grå nuance med gule og brunlige strejf, mens den anden spænder fra sort over rødbrun til næsten hvidlige farver. De to farvetyper supplerer hinanden i et utrolig smukt spil, og der er flere brud med fossile forekomster, fortæller importøren.

Han tilføjer, at noget af det betagende ved den græske skifer er, at den ændrer udseende i takt med lys, varme og luftfugtighed.

Flot i regnvejr

- I regnvejr bliver overfladen meget klar i farverne og nuancerne tydeligere. Derfor vander grækerne ofte deres skiferbelægning i middagsheden, så de kan nyde farvespillet, mens væden køler omgivelserne, oplyser Søren Hee Lindhardt.

De græske skiferbrudstykker skal nedsænkes i og fuges med cement. Det betyder, at belægningen ligger fast, og samtidig er der spærret effektivt for ukrudt.

Søren Hee Lindhardt har været i lære hos græske fagfolk for at lure dem kunsten af. Det betyder, at firmaet, der arbejder sammen med nogle dygtige murere, kan tage sig af lægningen. Importøren mener dog, at folk, der er lidt fikse på fingrene, godt selv kan lægge for eksempel en terrasse.

Som et puslespil

- Men det kræver tålmodighed at finde frem til, hvordan de uregelmæssigt formede plader skal lægges sammen for at danne den helt rigtige abstrakte mosaik. Det er nærmest som at lægge puslespil, konstaterer han.

Prisen for en kvadratmeter brudstykker af græsk skifer er 285 kr. De leveres på paller, der måler en gange en meter. Her er brudstykkerne placeret, så de lapper over hinanden for at sikre, at der er mindst en kvadratmeter skifer.

Yderligere oplysninger om firmaet Abelona fås på tlf. 59 30 43 11 eller mobil 23 84 22 91 og på hjemmesiden www.abelona.dk

Et sydlandsk strejf i hus og have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce