En kreativ åre

Den gule murermestervilla har tidligere været bolig for en smedemester, som havde kontor i havestuen til venstre.
Foto: Jørgen Hansen

En kreativ åre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Merete Glerup elsker at male, og hele huset på Klintevej i Kerteminde er fyldt med egne værker. Sammen med gemalen Anker nyder hun at bo tæt på både havet og skoven, for naturen inspirerer til kreativitet

Da den gule murermestervilla på Klintevej i Kerteminde kom til salg for otte år siden, slog Anne Merete og Anker Glerup til med det samme.

- Vi ville gerne tættere på både vandet og skoven, så huset lå helt perfekt, fortæller Anne Merete Glerup.

Overalt i villaen er der et fantastisk lysindfald fra store vinduer.

- Lyset, vandet og naturen er vigtigt for mig, for jeg elsker at løbe en tur i skoven eller gå en tur på stranden og samle sten og andre spændende ting.

Anne Merete Glerup er børnehavepædagog i Kerteminde, men for syv år siden fik hun trang til at bruge sine evner mere kreativt og begyndte at male.

- Jeg får inspiration fra både rejser, billeder i blade, men også i høj grad fra farver og naturen, fortæller hun.

I både stuer, trappegang og de fleste værelser fra kælder til kvist hænger ekspressionistiske værker fra de sidste syv år i stærke og kontrastfylde farver.

Pensler og fuglekikkert

Havestuen i villaen er udvidet til dobbelt størrelse, så den i dag fungerer både som atelier med udsigt til havet i den ene ende og som spisestue med dør til haven i den anden.

- Det er især i weekenderne, jeg maler. Så sidder jeg her ved vinduet og kan kigge ud på bølgerne og skyerne ved Sydstranden. Der er et rigtig godt lys, og man kan sagtens sidde og falde i staver over vandet og bare kigge langt ud i horisonten, forklarer Anne Merete Glerup, der lige nu er i gang med en bestillingsopgave.

Mellem maling og pensler er også en fuglekikkert, for i området og i haven er der rigtig mange fugle, som naturligvis skal studeres på tæt hold.

Fra havestuen er der franske døre til dagligstuen, hvor to blå Erik Jørgensen-sofaer sætter fart på farvemæssigt.

Over den hvide bogreol hænger et af Anne Merete Glerups allerførste malerier.

- Det er et ferieminde fra Frankrig og forestiller en lille landsby i bjergene, hvor vi bare havde det så skønt. Derfor vil jeg aldrig af med det billede, siger hun.

Maler på alt

I åbningen mellem stuen og køkkenet buldrer brændeovnen lystigt og giver hygge og stemning i begge rum.

Det lille spisebord i køkkenet er et arvestykke, som Anker Glerups morbror har lavet i sin tid som møbelsnedker.

- Jeg giver det jævnligt en gang hvid maling, så det holder sig pænt. I det hele taget holder jeg meget af møbler og ting, som har en historie. Derfor har jeg også svært ved at skille mig af med ting, men jeg skifter jævnligt ud, så noget kommer i kælderen og andet frem i lyset.

Kælderen er ikke som kældre er flest, selv om der både er værksted, vaskerum og plads til opbevaring af malerier og gamle møbler.

- Da vi overtog huset, var kælderen sat i stand med klinker på gulvene og et stort værelse, som vores søn, Mikkel, har brugt, indtil han flyttede hjemmefra, siger Anne Merete Glerup.

Ud over værksted og værelse er der også et ekstra toilet og et kombineret bryggers og vaskerum med egen udgang, hvor en arvet hængevitrine fra den nu afdøde nabo hænger og pynter med kurve og krukker til havebrug.

Cykler til pynt

I kældergangen under trappen op til stueetagen hænger et par rigtig flotte racercykler og pynter.

- Her i huset bliver cyklerne passet og plejet efter alle kunstens regler, for de skal være klar, når vi skal køre Tour de Rynkeby i Frankrig til sommer, fortæller Anne Merete Glerup.

Hendes mand og datter var med sidste år, og i år skal hun med på touren for at køre bagved og sørge for forplejning og reservedele.

- Jeg cykler ikke selv med, men dyrker en del motion. Jeg elsker at løbe i skoven eller på stranden og får også tid til både aerobic og spinning en gang om ugen, siger Anne Merete Glerup, da vi tager trapperne hele vejen op til førstesalen.

Trapperummet mellem stueetage og førstesal er fyldt med kunst på væggene i gule, grønne og røde farver - et maleri er inspireret af en fugl, et andet af farverne i en sten og et tredje øverst på repos’en er inspireret af mønstre og indtryk fra Tunesien, hvor Anne Merete og Anker Glerup boede i to år, inden de flyttede til Kerteminde.

Støvleudstilling

Førstesalen rummer ud over soveværelse og badeværelse to værelser, som bruges til kontor og gæsteværelse.

I gæsteværelset gør to par texanske cowboystøvler i pangfarver stort indtryk.

- Jeg købte dem på en rejse til USA, hvor vi blandt andet var i Dallas. De var så skønne, at jeg ikke kunne stå for dem, og så er de faktisk dejlige at gå i. De er så smukke, at det er synd at gemme dem væk i et skab, så når de ikke er i brug, er de en slags dekoration, siger Anne Merete Glerup.

I soveværelset har hun planer om, at skunken skal inddrages, så der bliver lidt bedre plads.

Kommoden for enden af sengen er endnu et arvestykke, som har fået hvid maling.

- Jeg fandt nogle rigtig søde porcelænsknopper med blomster på, som jeg har sat på kommoden for at gøre den mere spændende. På den måde kan man nemt lave et gammelt møbel om for forholdsvis få midler, lyder tippet fra Anne Merete Glerup.

Gangen mellem værelserne på førstesalen ender ved en dobbelt glasdør, der hiver lyset ind i hele gangen. Når dørene slås op om sommeren, kan man nyde livet på en terrasse, der er lavet oven på havestuen og på den måde have førsteparket mod både havet og skoven.

En kreativ åre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce