Din seng er et af de vigtigste møbler i dit liv. Den er afgørende for kvaliteten af din nattesøvn og dit daglige velbefindende.
Der var engang, hvor døren var hermetisk lukket til soveværelset, når der kom gæster. Det var et meget privat rum. Sådan er det ikke længere. Jo, det er stadig et privat rum, men vi viser det gerne frem, for soveværelset er - og bliver i fremtiden - et af de rum, der har allerstørst signalværdi. Det er et rum, der i høj grad afspejler vores personlighed.

- I en travl og hektisk hverdag er det vigtigt at have det optimale sted at lade op, og her spiller soveværelset en vigtig rolle. Det er vores private wellness-zone, hvor vi forkæler os selv, siger Anne-Maria Dahl, der er fremtidsforsker.

Soveværelset har fået stor symbolbetydning for os. Det skal både vise, hvem vi er, og det skal signalere rare følelser. Det er zonen uden for tid og sted - her tilhører tiden kun mig selv.

- Vi iscenesætter også i langt højere grad soveværelset, end vi gjorde før. Vi skifter stil og stemning her i takt med andre steder i boligen.

At soveværelset pludselig er blevet et interessant rum, viser de tekniske finesser blandt senge og udviklingen af dyner og puder også - der sker noget nyt hele tiden. Men på trods af alle finesserne er det stadig roen, der er i centrum.

- Vi vil i stigende grad opleve, at der indføres ting i soveværelset, der kan hjælpe os til at opnå 100 pct. ro og afslappelse, siger Anne-Marie Dahl og nævner lyde af rislende vand, fuglefløjt og stille musik.

Men også tekniske hjælpemidler vil i fremtiden kunne hjælpe dig for eksempel ved at vække dig blidt og behageligt på det - for dig - bedste tidspunkt.

Vil du have det optimale ud af din søvn og samtidig lære, hvordan du placerer din seng rigtigt i rummet? Så se her:

Ifølge Joy Nielsen, der er feng shui-rådgiver, påvirkes vi af de materialer, som sengen er konstrueret af. Den optimale madras er for eksempel lavet af naturmaterialer eller skum i en høj kvalitet. Vi påvirkes også af den finere energi, som strømmer ind fra døre og vinduer. Derfor skal sengen placeres, så den ikke står i lige linje ud for en dør, og helst ikke under et vindue. Den optimale placering er skråt over for døren, så du har overblik over rummet og samtidig ligger trygt. Lige inden for døren til en af siderne er også en løsning, her kan du så ikke se døren, men det er stadig en rolig placering.

- Sengens farve og udformning er ikke så væsentlig for søvnkvaliteten, men blide farver og naturmaterialer er altid at foretrække. Farver og materialer skal ses i sammenhæng med indretning af hele rummet, og her kan man konsultere en feng shui-rådgiver, siger Joy Nielsen.

Kilde:www.scansleep.dk, www.joyfulfengshui.dk

Ikea, www.ikea.dk

Ilva, tlf. 43 41 80 00, www.ilva.dk

Boconcept, tlf. 70 13 13 66, www.boconcept.dk

Oliver Furniture, www.oliverfurniture.dk

Sejs Dyner, www.sejsdyner.dk

Lerche Design, tlf. 66 12 81 29, www.lerchedesign.dk

Tempur, www.tempur.dk

Dunlopillo, tlf. 43 62 28 30, www.dunlopillo.dk

Auping, tlf. 33 17 94 34, www.auping.dk
  • fyens.dk