Undersøgelse. Hver anden huskøber går efter et nyt hjem med en god energimærkning. Det viser en opgørelse fra boligsiden.dk.

Det kan koste prisen på en charterferie om året at varme huset op med et gammelt oliefyr i stedet for fjernvarme. Derfor svarer to ud af tre også, at de kigger efter en bolig med et lavt energiforbrug, når de kigger efter nyt hjem. Det viser en undersøgelse som boligsiden.dk har lavet i 2016. Efterspørgslen på lav-energi huse afspejler sig da også i boligens pris. Går man fra energimærke G til A, kan kvadratmeterprisen være steget til det dobbelte for de A-mærkede huse.  

Ser man på villaer, der er solgt det seneste år, har dem med energimærke A kostet 3,2 millioner i gennemsnit, mens villarene med energimærke G har ligget på 1,2 millioner kroner, skriver boligsiden.dk.

Til trods for den økonomiske gevinst ved at købe lav-energi huse, er det stadig omtrent hver femte, der svarer, at energimærkningen ikke er interessant, når de kigger på nyt hus. Under 10 procent svarer, at de går efter en bolig med højt energiforbrug. (anli)

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
Antallet af energiforbedringer falder med olieprisen

Antallet af energiforbedringer falder med olieprisen

Solen og jorden giver gulvvarme i badeværelset

Solen og jorden giver gulvvarme i badeværelset

2
Ny varme: Beregn din besparelse

Ny varme: Beregn din besparelse