Stig Nør og Hanne Plechinger ledte bevidst efter et hus tæt på vandet og fandt det helt rigtige på Helnæs. Her har de forvandlet et gammelt husmandssted til en sand perle.

For snart seks år siden gik Stig Nør og Hanne Plechinger på jagt efter det helt rigtige sted at slå sig ned. De ville gerne tæt på vandet og faldt pladask for et gammelt husmandssted på Helnæs, der dog trængte til at blive moderniseret.

- Vi ville gerne finde et sted helt ud til vandet, og det fandt vi her på Helnæs, hvor der er intet mindre end fantastisk, fortæller Stig Nør.

Nærheden til vandet er tydelig, for lige for enden af haven ligger stranden for foden af en lille skråning, og her har Stig Nør sine to både liggende i sommerhalvåret.

Husmandsstedet fra 1802 er bygget i en vinkel og står i dag funklende flot både inde og ude, men det har også været igennem en større renovering.

- Vi har både været i sving selv og har også haft håndværkere på til de ting, vi ikke selv kunne klare. Alt, der skulle tegnes, har jeg selv stået for, fortæller Stig Nør.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.