At se godt ud er bare ikke nok


At se godt ud er bare ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan du huske den? Cd-liften. En lille rap ting med en sugekop, så du kan flytte en cd fra coveret til afspilleren uden at røre. En halvpebret fornøjelse, da den kom frem. Efter kort tid degraderet til tilbudsgaven i pakkespil. I dag fundet brugt på qxl.dk i en auktion uden bud med beskrivelsen "kun brugt få gange".

Hvorfor? Svaret er enkelt. At se godt ud er bare ikke nok.

I mit nordvestjyske barndomshjem kom cd-liften aldrig inden for døren. Og vi havde heller ikke de der smarte plastic-bokse til smørret. Det har aldrig været et samtaleemne i parcelhuset, men jeg vil skyde på, at min mor betragtede det som overflødigt lir.

Nu er jeg imidlertid blevet både voksen og frøken i eget hus, så der har efterhånden sneget sig et par ting ind, som bestemt er flotte. Men som faktisk leder tankerne tilbage til cd-liftens storhedstid.

Tag nu for eksempel to fine fejebakker, som jeg brændende ønskede mig i fødselsdagsgave. En lækker kost med et slankt skaft og bløde børstehår i forening med en strømlinet fejebakke i et sort smidigt plastmateriale. Super lækkert at se på. Havde jeg været journalist på et glittet boligmagasin, ville jeg sikkert kalde dem et "must have".

Især når man har hund og et hus i flere plan med trapper. Jeg forestillede mig de flotte koste og ditto fejebakker som en hurtig løsning i fældesæsonen (læs: hele året), hvor små, brune hår drysser af bastarden på hvert et trin.

Halvforkælet, som jeg nok er, fik jeg mine gaveønsker opfyldt, så nu har jeg et dekorativt sæt til hver trappe. Og de ser både lækre og overskudsagtige ud på deres nøje udtænkte placeringer. Men så er det positive også sagt.

For når de skal i aktion, gør de mere skade end gavn. På en eller anden måde, som Keld Bjerre sikkert kunne give en god forklaring på, gør enten kostens børster eller fejebakkens plastic de brune hundehår på trappen statiske. Så jo mere jeg forsøger at feje dem væk, jo mere klæber de sig fast til både tapet og stødtrin.

Argh (og dobbelt-argh, fordi jeg har to sæt). Kostene mistede enhver funktionsduelighed i forhold til problemet. De kan sikkert bruges til både spildte havregryn og glasskår. Men ikke hundehår. Så nu hænger de bare og ser godt ud. Og hvad kan jeg bruge det til?

På samme måde bøvler jeg gevaldigt med et opvaskesæt. Det består af en holder i sort, blød gummi, hvor der er plads til opvaskebørste, et stativ til at tørre karkluden på og en hvid flaske til opvaskemiddel. Fidusen er selvfølgelig at hælde opvaskemiddel over på den flotte flaske, så man slipper for at have de altid grimme plasticbøtter med skrigende reklamer stående i vindueskarmen.

Nu har det fancy stykke køkkenudstyr foreløbig overlevet i knap et år. Men tiden er ved at rinde ud. For igen: Det ser det godt ud. Men ... For der er jo et "men". Et stort et endda. Den hvide pumpeflaske til opvaskemiddel sidder så stramt i den sorte holder, at man er nødt til at tage hele sættet - med karklud, stativ, bund og opvaskebørste - løfte det fra vindueskarmen hen over opvaskebaljen, hvor pumpen efter et fast tryk frigiver den rette mængde sæbe.

Det er bare ikke særlig smart lavet. Resultatet er p.t., at det fine, overskudsagtige opvaskekit i vindueskarmen står side om side med en grim gennemsigtig plasticflaske med grøn opvaskemiddel. Og hvor langt er jeg så nået?

Tror, jeg skal til at lede efter min mors snusfornuftige gener, inden jeg næste gang køber ind efter det, øjnene umiddelbart ser.

PS: Har du en god opskrift mod statisk elektricitet forårsaget af flotte koste og fejebakker, så send mig en mail.

At se godt ud er bare ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce