App: Få styr på oversvømmelser

Forsikring & Pension har udviklet app'en "Husets Vejralarm", som advarer på forhånd om regnskyl og stærk vind. App'en kan downloades gratis i App Store eller Google Play.

App: Få styr på oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når skyerne pludselig opfører sig, som om de hænger over Sydøstasien i stedet for Danmark og afleverer en monsun-lignende mængde regn, får mange boligejere problemer med oversvømmelser.

Og det koster. De seneste år er regningerne for skader efter skybrud og voldsomt regnvejr steget drastisk, oplyser Naturstyrelsen.

I 2009 var der en gennemsnitlig udbetaling på 18.000 kroner pr. anmeldt skade. I 2010 voksede udbetalingen til 30.000 kroner. I 2011 var den gennemsnitlige udbetaling 67.000 kroner. Det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Dyrt vand

Skybrudsskaderne for de store regnskyl i 2011 udløste erstatninger for mere end seks milliarder kroner, og det belaster samfundets økonomi.

Det er kommunerne, der har hovedansvaret for at begrænse oversvømmelser efter skybrud.

Miljøministeriet udvikler netop nu særlige højdekort, som viser, hvor i byerne risikoen for oversvømmelse er størst. Kortene er ment som et værktøj til kommunerne, så de hurtigere kan få overblik over problemområder.

En måde at løse oversvømmelsesproblemerne på er at udvide kloaksystemerne og lave særlige opsamlingsbassiner på parkeringspladser og i parker.

For eksempel har Middelfart Kommune sænket en cykelsti i et parcelhuskvarter 20 centimeter, så ekstra regnvand samles der, indtil kloakkerne kan optage det.

Boligejerne har imidlertid også et ansvar, fordi ingen kommuner kan garantere beskyttelse mod ekstremt regnvejr.

Boligejere kan sikre kælderen ved at etablere højvandslukker og lede regnvand væk ved at lægge dræn eller faksiner i haven.

Som hjælp til boligejerne har brancheorganisationen Forsikring & Pension udviklet app’en ”Husets Vejralarm”, som advarer på forhånd om regnskyl og stærk vind, så man kan være forberedt. App’en kan downloades gratis i App Store eller Google Play.

Desuden kan man tjekke vejret på www.forsikringsvejret.dk, når der er skybrud, storm eller torden over Danmark.

App: Få styr på oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce