En travl vinter med løb


En travl vinter med løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her gik man lige og troede, at vinteren var til at restituere sig i og komme sig oven på en løbs- og cykelsæson.

Vinteren plejer at være tidspunktet, hvor eventuelle skader skal have ro, og kroppen skal komme sig, og hvor man med god samvittighed kan smide sig på sofaen med avisen, en rødvinstoddy og et tæppe over sig.

Glem alt om det.

Nok er det mørkt meget af tiden, og nok regner det mere de kommende måneder, men at dømme ud fra kalenderen er der stadig masser af motion, man kan foretage sig i arrangements-regi.

Der er motionsløb med faste mellemrum hen over vinteren, og det samme gælder, hvis man kører mountainbike. Også hér er der mange datoer, det er værd at sætte kryds ved i kalenderen.

Er man til begge dele, kan man godt komme ud i et svært valg. Og fravalg. Mange af arrangementerne med henholdsvis løb og mountainbiking finder nemlig sted samme weekend.

Sidste weekend var der DGI crossløb på volden i Nyborg, første etape i Fynske Mediers Etape-Marathon langs Odense Å i Dalum, og endelig første afdeling af Webikecup i Ibjerg ved Sdr. Nærå. Altsammen på samme klokkeslæt.

En fornøjelse var det at se og deltage sammen med flere end 600 vinterklædte løbere fra Klostermarkhallen i Dalum til den første etapamaraton. I en efterårsklædt å-dal langs Odense Å med lidt mudder undervejs og nogle gode stigninger på især den sidste halvdel af ruten blev vinteren løbet i gang.

For mig blev det løbs-comeback siden Korup Halvmarathon i det tidlige forår, og med en overraskende god tid på de godt otte kilome-ter.

Næste weekend har vi så igen en etape i DGI crossløb - denne gang i Langeskov, en afdeling af Webikecup i Holeskoven ved Korup i det vestlige Odense, og så er der offroad-løb hos ultraløberen Ole Cramer i Assens, hvor der er dømt smatværk, vandgang og stejle stigninger.

Sidst på året er der Nytårsløbet i Odense efterfulgt af premieren på Nytårsforsættet den 2. januar, hvor folk med slemme tømmermænd fra nytårsfestlighederne kan få svedt den sidste sprut ud af årerne.

Og så kan vi inden da lige nå det mere kuriøse Julemandsrace i julemandskostumer på gågaden i Middelfart.

Det er dejligt med så mange tilbud om vinteren, så formen kan holdes ved lige.

Ærgerligt er det bare, at mange af løbene finder sted på samme tid. Måske er det for meget forlangt, men det ville have været en fordel, hvis løbsarrangørerne havde koordineret datoerne med hinanden.

Hvorfor skal etapemaraton og crossløb finde sted på samme dag, og endda på samme tidspunkt?

Nu ved jeg godt, at cross­løb mere henvender sig til eliteløbere og supermotionister, mens etapemaraton mere er for motionisterne. Alligevel findes der løbere fra begge lejre til begge type løb.

Løbene er dog også vidt forskellige. I etapemaraton er der ordnede forhold med mulighed for omklædning og bad, og det får man så også lov til at betale godt for. Til DGI-løbene betaler du nærmest et symbolsk beløb, og så er det bare af sted over stepperne og hjem bagefter under bruseren.

Nok falder de efterårsfarvede blade af træerne i denne tid, og nok er vi nede på én-cifrede temperaturer.

Alligevel er der ingen undskyldning for at geare ned, for efteråret, julen og vinteren er også i løbemæssig sammenhæng en travl tid.

Konkurrencen med vennerne i løbeklubben eller fra arbejdspladsen kan derfor fortsætte de kommende mange måneder.

På den måde holder vi formen, og den sociale kontakt, ved lige, ligesom motivationen får et gevaldigt spark bagi.

Bjarke Vestesen er

Fyens Stiftstidendes

løbs- og motionsredaktør.

En travl vinter med løb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.