Dagens foto er taget af naturfotograf, Keld Skytte Petersen, fra Nordfyn, der har fotograferet en vestjysk kronhjort. Keld Skytte Petersen fortæller om billedet:

- Krondyrenes brunstperiode ligger i september. Som mange andre naturfænomener er det en spektakulær oplevelse.

- At høre hjortenes brunstbrøl, og se de store dyr kæmpe for at sikre deres gener for fremtidige generationer, er en oplevelse der er helt speciel. Hvert år nyder jeg, at sidde ude på engen eller på heden og opleve dyrene på nært hold. Det er næsten ikke til at beskrive - sådan en morgen, hvor solen stiger op og disen fordamper over terrænet.

- Mange gange har jeg haft de store hjorte så tæt på, at de kunne lugtes. Det er indimellem slemt da hjortene søler sig i alverdens ting og sager, for at gøre sig uimodståelige.

- Nærkontakt med Danmarks største landpattedyr er spændende - for dybest set ved man ikke rigtig hvad de hormonforstyrrede hjorte kan finde på. Man skal have respekt for dyrene, det er sikkert.

- Hjorten her er en af dem, der kom ret tæt på. Faktisk så tæt at det kneb med at have ham i søgeren. Som man ser, har han spottet at der er et eller andet der i græsset. Men, han fortsatte sin færd gennem terrænet for at finde nogle hundyr, han kunne gøre sin opvartning.

  • Fyens Stiftstidende