Hidsig Alfa: Vred som en lille Ferrari

Den hidsige Alfa Romeo 4C er en kompromisløs køremaskine.
Foto: Alfa Romeo

Hidsig Alfa: Vred som en lille Ferrari

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rendyrkede Alfister kan nu få fingre i den hårdhudede 4C for 1,1 million kroner.

- Det er en Ferrari i forklædning, bare mindre, og den lyder vred.

Sådan lød dommen fra den internationale motorpresse, da Alfas nye rustikke baby-sportsvogn, 4C, blev vist forleden på hjemmebanen i Italien.

Sikkert også i en rus af eufori. Bortset fra supersportsvognen Alfa Romeo 8C Competizione er det nemlig længe siden, det italienske mærke med de stolte traditioner har vist nyheder, som har lugtet af fuldblod.

Det er tilfældet med den lille, næsten Lotus-agtige 4C, der bider fra sig som en arrig hundehvalp. Den firecylindrede 1,8'er på 240 hk klarer nemlig 0-100 km/t på bare 4,5 sekunder og bringer raketten til en topfart på 258 km/t. Nu er den danske Alfa-importør klar med prisen, der starter ved præcis 1.100.000 kroner. Det bringer den smalle topersoners sportsvogn på linje med en Porsche Boxster.

Importøren forventer da også kun et salg på fire styk i år og en halv snes til næste år. Det bliver dog nok mest til helt speciel brug, er forventningen.

- Det er mere et legetøj end en bil, fordi den er så kompromisløs, siger Steffen Holm, der er pressechef hos Fiat Automobiles Danmark. Han vurderer, at en del kommende ejere bruger muligheden for at flexlease den.

Steffen Holm ser også modellen som et tegn på nye vinde hos Alfa Romeo.

- 4C viser, at der nu sker noget, siger Steffen Holm og henviser til, at nye Alfa-modeller er forsinket på grund af fusionen med Chrysler.

Næste skridt bliver afløseren for den aldrende 159'er samt en tosæders road-ster, som laves sammen med Mazda som en søstermodel til MX-5. De to modeller kommer senest i 2015.

Inspirationen til designet på den fire meter lange 4C kommer fra den elegante Alfa Romeo 33 Stradale fra 1967. Under huden byder konstruktionen på letvægtsmaterialer som ren kulfiber, mens alle pladedele er lavet af specialfremstillet kunststof. Det er med til at holde vægten nede. Den automatiske TCT-gearkasse er med til at overføre kræfterne.

De første eksemplarer af den lille 4C lander herhjemme til december.

Hidsig Alfa: Vred som en lille Ferrari

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce