Danskerne elsker BMW

Foto: Scanpix Denmark

Danskerne elsker BMW

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Påstanden i overskriften kan givetvis få både Audi, Mercedes og Volvo op på barrikaderne. Men den er ikke grebet ud af den blå luft. Det sydtyske mærke vinder nemlig for femte år i træk FDM's store Autoindex-undersøgelse om bilejernes mærke-tilfredshed.

Det er 14. gang, FDM spørger bilejerne til tilfredsheden med deres biler. I alt har 34.000 danske bilejere i år svaret på de over 120 spørgsmål i FDM's AutoIndex, der er Danmarks største hverdagstest af biler. Spørgsmålene dækker alt fra værkstedsbesøg til forhandler-erfaring og bilens funktionalitet.

Efter BMW følger på listen Volvo og Mercedes-Benz, mens sidste års nummer tre, Audi, er dumpet ned på en femte plads.

Årets AutoIndex er dog præget af mislyde. Mens tilfredsheden med oplevelsen hos forhandlerne, værkstederne og bilerne de senere år har været stigende, er den i år faldet. Kun syv af de 22 bilmærker går frem.

- Bilsalget har de senere år været højt, men måske er det gået lidt for stærkt ude hos bilforhandlerne. Det er svært ikke at tolke faldet i årets AutoIndex som andet end en stigende utilfredshed blandt forbrugerne. Det kan der være flere årsager til. Flere af de store bilproducenter har haft tilbagekaldelser, ligesom vi har haft hele VW-sagen. Det er alt sammen noget, som ikke gavner tilliden til bilproducenterne, siger Motors chefredaktør, Bo Christian Koch.

Toyota indtager i øvrigt fjerdepladsen, mens Skoda ligger nummer seks, Honda nummer syv, Volkswagen nummer otte og Mazda på niendepladsen. Nissan runder listen af med sin placering som nummer ti. Opel er det mærke, der har opnået den største procentuelle forbedring i forhold til sidste år, men det rækker kun til en 15. plads, mens Alfa Romeo har oplevet den største tilbagegang og havner på en plads som nr. 16. hedr

Danskerne elsker BMW

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce