X-Yachts vil ud at cruise

Den nye Xc 45 er en mere familievenlig båd end de hidtidige modeller. Men også denne model kan sejle hurtigt.
Foto: X-yachts

X-Yachts vil ud at cruise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største og mest internationale bådebyggeri, X-Yachts i Haderslev, har hidtil satset på hurtige kapsejlads-både - nu vil virksomheden ind på markedet for cruisingbåde

I denne uge har bådkonstruktør Niels Jeppesen fra X-Yachts i Haderslev haft travlt. I tirsdags præsenterede han værftets seneste nybygning, cruisingbåden Xc 45, for den sejlinteresserede kronprins Frederik, og siden har han haft travlt med på vandet i Årøsund at præsentere bådens kunnen for både kunder og sejljournalister.

Også virksomhedens salgschef, medstifter og medejer Birger Hansen har haft travlt. Han har allerede solgt 9-10 af den nye model, som i løbet af året efterfølges af en 42-fods båd.

- Vi har altid satset på at lave hurtige både, dels i vores racing-serie, dels i vores performance-serie, hvor bådene er en mellemting mellem kapsejlere og turbåde, siger Birger Hansen.

- Nu vil vi ind på cruisingmarkedet, turbådsmarkedet, der er det største marked inden for sejlbåde, det er her, at væksten inden for sejlbåde er, og så kan vi ved at gå herind komme ind på nye markeder, siger Birger Hansen.

Den nye Xc 45 er en mere familievenlig båd end de hidtidige modeller, men køberne vil naturligvis nyde godt af X-Yachts konsekvente vane med at bygge kvalitetsbåde, og også den nye model vil kunne sejle hurtigt.

- Den vil sejle bedre end andre cruisingbåde, fordi vi jo naturligvis bruger vores erfaringer med igennem snart 30 år at bygge kvalitetsbåde. Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten, og så er den lige så let at håndtere som andre cruisingbåde, siger han.

Med den nye cruisingserie, som senere på året suppleres med en 42-fods båd, vil vi få et tredje ben at stå på, og dermed vil vi sikre virksomhedens fremtid, siger Birger Hansen.

Italien er X-Yachts' største enkeltmarked, men intet marked udgør mere end 20 procent af virksomhedens produktion.

- I maj næste år kommer vi med en ny 65-fods båd i performance-serien til omkring to millioner euro, omkring 15 millioner kroner, og vi har allerede solgt fire af dem, siger Birger Hansen.
Foto: X-yachts

X-Yachts vil ud at cruise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce