Vær køreklar til bilferien

Den nye guide.

Vær køreklar til bilferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyeste udgave af Europa Guide er det måske vigtigste redskab før og under bilferien

Hvordan kommer man uden om de svedende bilkøer på den tyske autobahn mellem Köln og Düsseldorf?

Hvad er forskellen på en og to gule striber langs kantstenen, når man parkerer i Irland?

Må man campere frit ved skovsøen i Finland? Og hvad hedder egentlig bremsevæske i Kroatien?

Det er den slags spørgsmål, man kan støde på, når man ruller ud over Danmarks grænser for at køre på bilferie. Svarene findes i den nye version af Europa Guide 2009/10 ­ en praktisk håndbog til handskerummet. Bogen udgives af Vejdirektoratet.

Når turen går til udlandet, er ruteplanen i mange biler overtaget af gps. Europa Guide 2009/10 rummer alle de opdaterede praktiske informationer, der ud over selve vejvisningen får turen til at glide. Oplysningerne er nemme at finde og kræver - i sagens natur - ingen internetopkobling.

Guidebogen holder den enkelte bilist på sporet gennem trafikken i 35 europæiske lande og er udarbejdet i samarbejde med en række europæiske vejmyndigheder og automobilklubber.

Parlør til trafikskilte

På vej til badestranden i Sydfrankrig, vandreturen i Skotland eller skihytten i de Schweiziske Alper vil man hurtigt finde ud af, at skilte og afmærkning kan se anderledes ud end på vejene herhjemme. Europa Guide fungerer som en trafikparlør, så man undgår vildspor og bøder.

Den er inddelt i de enkelte lande, så man med et hurtigt opslag kan tjekke de gældende regler, dér hvor man er.

For eksempel opkræver størstedelen af landene i Europa betaling på visse strækninger. Europa Guide oplyser ikke bare hvor, men også om det er betalingsveje, afgifter for at krydse en specifik bro eller tunnel, eller om man skal udstyre bilen med en vignet. Desuden om der kan betales med kort, eller om man skal sørge for at have tanket kontanter.

Med informationer om alt fra myldretid, toldregler, kritiske rejsedage, hastighedsbegrænsninger, færgeoverfarter, færdselsregler, afstandstabeller og oversigtskort over hovedvejene gennem Europa, er Europa Guide et nyttigt supplement til gps’en, landkortet og den generelle turistguidebog, der betyder, at man kan komme sikkert af sted.

Europa Guide 2009/10

Udkommer for 25. gang og er på 228 sider, der passer i handskerummet. Pris: 110 kroner. Kan købes i boghandler eller hos FDM ­ også online. Findes også på visse tankstationer.

Vær køreklar til bilferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce