Usikker kørsel kan koste 2500 kroner

Indstil GPS'en, ring op, skriv sms, giv barnet sutten etc. inden du kører. Brug aldrig håndholdt mobiltelefon, mens du kører. Hverken til opkald, sms eller mail. Kør ind til siden, hvis du har brug for at koncentrere dig om andre ting end at køre bil. Såden lyder de gode råd fra Rådet for Sikker Trafik.
Foto: Rådet for Sikker Trafik

Usikker kørsel kan koste 2500 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan koste kortet og en bøde på 2500 kroner, hvis du er uopmærksom i bilen.

Det kan koste kørekortet og en bøde på 2500 kroner, hvis du er uopmærksom, mens du kører bil. Det viser flere sager fra by- og landsretten, oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Og en kampagne minder derfor lige nu bilisterne om at være opmærksomme bag rattet.

En bilist sad og skrev noter og en anden bladrede i nogle fakturaer, mens de kørte i trafikken. Det kostede dem begge en bøde på 2500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet. Det vil sige, at de for egen regning skal op til en ny køre- og teoriprøve.

I disse uger uger kører Rådet for Sikker Trafik og TDC en landsdækkende kampagne "Kør bil, når du kører bil" for at minde trafikanterne om, at det er vigtigt at holde fokus på trafikken, da uopmærksomhed er medvirkende årsag til hver tredje trafikulykke.

- Forleden kørte jeg bag en bil, der slingrede på vejen og som kørte over for rødt lys. Da jeg stopper ham, fortæller bilisten, at han var uopmærksom, fordi han sad og skrev notater i sin kalender, fortæller politikommissær Per Hansen fra Københavns Vestegns Politi.

Hver tredje ulykke

Uopmærksomhed er medvirkende årsag til hver tredje trafikulykke.

I hele landet har politiet den sidste uge sat ind med målrettede kontroller af uopmærksomme trafikanter. For der er for mange i trafikken som slingrer af sted, da de er optaget af at bladre i papirer, lede efter ting i handskerummet, se på smartphonen eller rode efter noget i tasken på passagersædet.

På en kørebane skulle en gruppe bilister prøve at skrive sms, mens de kørte bil. Det gik ikke uden problemer.

- Mange overvurderer deres egne evner, når de sidder bag rattet. Og de bliver meget overraskede, når vi fortæller dem, at deres usikre kørsel og uopmærksomhed koster dem både en bøde og en indstilling til betinget frakendelse af kørekortet, siger Steen Erik Hansen, politiassistent hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Alle har et ansvar

- Det er meget vigtigt at politiet laver deres kontroller, for det sender et signal om, at uopmærksomhed er et alvorligt problem.

Vi har også hver især et ansvar for at tale med vores familie, venner og kollegaer om, at det er vigtigt at holde fokus på kørslen, når vi sidder bag rattet, siger Ursula Friis, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Bødernes pris

Grove tilfælde af uopmærksomhed risikerer du at få betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 2500 kr. Det betyder, at du for egen regning skal op til en kontrollerende teori- og køreprøve.

Uopmærksomhed er en afgørende faktor i hver tredje trafikulykke.

Hvis du kører 50 km/t og kigger på din telefon i 5 sekunder, så har du kørt 70 meter i blinde.

Det koster 1500 kroner i bøde at tale i håndholdt mobil.

Usikker kørsel kan koste 2500 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce