Uddeling af wildcard i BBC

Magic Mazda på vej ind i Kerteminde Havn efter andenpladsen i Fyn Rundt fjor. Magic Mazda og besætning går efter at vinde BBC.

Uddeling af wildcard i BBC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangørerne af Big Boat Challenge i Kerteminde er begyndt at uddele wildcard

Det første Big Boat Challenge i Danmark, som afvikles i Kerteminde den 30. og 31. maj, ser ud til at blive både en succes rent sportsligt og et tilløbsstykke for publikum.

Allerede midt i april kunne stævneleder Ole Gorm Larsen meddele, at de 30 pladser, der oprindeligt var til rådighed for de cirka 60 inviterede både, var optaget.

Derefter skred arrangørerne til uddeling af 10 wildcard, og Ole Gorm Larsen fortæller, at der nu er sat navn på tre af disse.

- Vi er fortsat i kontakt med en hel del andre, og jeg forventer, at vi når op på maksimumantallet, nemlig 40, inden for nogle få dage, fortæller Ole Gorm Larsen.

Det kommer ikke overraskende for stævnelederen, at der kun er tilmeldt én udenlandsk båd, nemlig IMX40’eren "Sixty 4" fra Kiel.

- Vi sejler efter Dansk Sejlunions DH-handicap, og det kendes ikke i udlandet. Havde vi indbudt til sejlads efter de internationale IAC-regler, ville det garanteret have været helt anderledes, går stævnelederen videre.

- Jeg ved, at netop det emne allerede er flittigt debatteret, og det vil også give anledning til stor debat de kommende uger.

- Vi skal heller ikke glemme, at vi ikke har gjort det store ud af at markedsføre sejladsen i udlandet. Det er trods alt første gang, vi prøver kræfter med sådan et arrangement, så på sigt vil vi naturligvis forsøge at markere os stærkere.

Interessen for at være med er kommet lidt bag på Ole Gorm Larsen og hans mange hjælpere.

- Vi har heldigvis fået en masse positiv respons, og vi er glade for den store interesse. Vi fornemmer helt klart, at det, at der nu endelig tilbydes rigtig aktiv sejlads til de store både, er noget, som har fået de enkelte besætninger helt op på mærkerne.

- Big Boat Challenge sejles jo på den kendte OL-bane, eller "pølsebanen", som den også kaldes. Det er en trekantbane tæt ved land, så publikum kan betragte det hele på nærmeste hold.

- Der skal i konkurrencen sejles fem sejladser, og for besætningerne gælder det, at der bliver tale om intensiv sejlads modsat det, de er vant til, når de deltager i de store havkapsejladser som for eksempel Fyn Rundt.

- Vi har mange dygtige sejlere i Danmark, som har savnet den udfordring, Big Boat Challenge giver. Vi har simpelthen udfyldt et hul, siger Ole Gorm Larsen.
Magic Madza, der er en Farr 40 fra KDY, er med i BBC. I fjor blev den nummer to i Fyn Rundt.
Magic Madza, der er en Farr 40 fra KDY, er med i BBC. I fjor blev den nummer to i Fyn Rundt.

Uddeling af wildcard i BBC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce