Tyske biler med autobahn-tække

På vej. Tyske mærker klarer sig generelt bedst, når det gælder driftssikkerhed. De gik sjældent i stykker på alenlange autobahns.
Foto: /colourbox.com

Tyske biler med autobahn-tække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pålidelighed: De finere nationale mærker havde færrest nedbrud på de tyske motorveje

De klapper sikkert hinanden på skuldrene en ekstra gang, de tyske bilister i de tyske biler, når de mødes til en enkelt bratwurst eller to på rastepladserne. De nationale mærker, som på de kanter er noget nær helligdomme, topper nemlig listerne over modeller, som i 2008 har været mest driftssikre på de endeløse tyske autobahns.I den såkaldte "Pannenstatistik 2008" fra ADAC, som er Tysklands svar på FDM, ligger de germanske mærker nemlig rigtigt lunt.

I kompaktklassen besætter Audi A3, Mercedes B-klasse og Mercedes A-klasse toppen, mens middelklassen domineres af Mercedes C-klasse, Audi A4 og BMW 3-serie. Dominansen fortsætter i klassen over, hvor de tre første modeller er Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse.I miniklassen er Audi A2, som der går mange af syd for grænsen, den mest driftssikre, men ellers følger Toyota Aygo, Fiat Panda og Mini godt med. I bund på pladser omkring nummer 30 finder vi biler som Kia Picanto, Smart Fortwo og Ford Ka.

Endelig er der MPV-klassen, hvor franskmændene kan udbryde et enkelt "La France!" Her ligger Citroën Xsara/C4 Picasso nemlig som nummer et, fulgt af VW Touran og Opel Meriva.

Over en kam er det dog bemærkelsesværdigt, at der ikke er mange VW’ere helt i top, selv om de ligger lunt. I den sammenhæng er billedet dog mindre opløftende for Ford og Opel, som befinder sig på det jævne med Ford som det mindst pålidelige af de to. ADAC rykkede i alt ud 325.000 gange i fjor.

Tyske biler med autobahn-tække

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce