Italienske Zagato har tryllet med en Aston Martin om til noget endnu mere unikt
Økonomiske lommesmerter, bilglade rigmænd og en meget lidt hemmelig agent præger Aston Martins turbulente historie. Men også en 50 år lang flirten med italienske Zagato, som flere gange har lavet specialversioner af de engelske supersportsvogne. Senest har italienerne lavet en V12 Zagato, som blev præsenteret i forbindelse med det årlige eksklusive klassikertræf Concorso d’Elegance Villa d’Este ved Como-søen i Italien.

Tidligere har det engelsk-italienske samarbejde kastet ganske eksotiske modeller af sig, og det gør sig da også gældende denne gang. Omdrejningspunktet er en Aston Martin V12 Vantage, som har fået et helt nyt karrosseri med flere af Zagatos og Astons kendte signaturer: Se blot taget, der har en svag bule over siddepladserne og den markerede kølergrill, som skal vække minder om forne tiders DB4 GT anno 1960.

De moderne snit sørger de kraftige skærme for, og de minder mere om dem, vi kender fra en model som Vanquish, mens den mere eller mindre åbne bagende kunne ligne noget fra Ferrari.

Det er endnu usikkert, om briterne vil fremstille Zagatoen, men de har besluttet at præparere et par eksemplarer til årets 24 timers udholdenhedsløb på tyske Nürburgring.
  • fyens.dk