? Jeg har en stor trailer med en totalvægt på 850 kilo. Jeg vil gerne nedveje den til 750 kilo og afmontere bremserne. Er det muligt, og skal traileren til syn?

! Du kan uden videre få nedsat totalvægten med op til 30 procent., så din trailer kan altså uden videre nedvejes til 750 kilo totalvægt - blot skal trailerens egenvægt være lavere end de 750 kilo, så der er en reel lasteevne på traileren. Og hvis formålet med en nedvejning er at gøre det lovligt at køre med traileren, er det måske slet ikke nødvendigt.

Hvis din bil har en lavere højst tilladt anhængervægt end 850 kilo, kan du blot køre med en faktisk vægt, der ligger inden for denne grænse. Altså nøjes med at læsse gods på, så trailer og last til sammen vejer for eksempel 750 kilo. Det kræver ingen ændringer af bilens papirer.

Hvis sagen er, at du efter bilens papirer kan køre med en trailer uden bremser med 750 kilo, kan du uden problemer afmontere bremserne på din trailer. Bremsekablerne og bremsebakkerne inde i tromlebremserne skal afmonteres, og den specielle påløbskobling til påløbsbremsen skal udskiftes med en almindelig fast kuglekobling. Endelig skal traileren i dette tilfælde fremstilles til et nyt syn.

Lars Stokbro