Trafikken stiger


Trafikken stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi bevæger os mere og mere i bil. Det viser de nyeste tal fra Vejdirektoratet, der netop har offentliggjort tallene for første kvartal 2004. De viser, at biltrafikken i årets første kvartal steg med 2,7 procent i forhold til første kvartal 2003.

Kigger man på, hvornår der har været flest biler på vejene, så topper marts med 4,6 procent flere biler, mens stigningen i januar lå på beskedne 1,2 procent og i februar på 2,0 procent.

Kigger man på, hvilke vej-typer der har haft flest biler, er det klart motorvejstrafikken, der er steget mest, nemlig med 5,5 procent. Trafikken på amtsvejene steg 2,5 procent,mens kommunevejene havde den mindste stigning med blot 1,3 procent i forhold til 1. kvartal i 2003.

Geografisk er det vestjyderne, der kører mest. De har kørt 3,8 procent flere kilometer end året før. Det sønderjyske og østjyske vejnet havde stigninger på henholdsvis 3,6 procent og 3,4 procent, mens Nordjylland ligger i bunden med kun 1,7 procent stigning.

På øerne har stigningen været størst på Sjælland og Lolland-Falster med 4,2 procent, mens Bornholm og Hovedstadsområdet har haft stigninger på henholdsvis 2,6 procent og 2,0 procent. Fyn har haft den mindste stigning på øerne, nemlig 1,7 procent set i forhold til 1. kvartal 2003.

Kigger man på, hvor der bliver kørt mere end året før, så er det landregionerne, der må lægge asfalt til flere biler. Trafikken på landet er steget med 3,3 procent, mens bytrafikken for byerne under ét blot er steget med 1,3 procent.

Trafikudviklingen på deforskellige typer afbyer viser, at trafikken i byer, som har mellem 5000 og 10.000 indbyggere, er steget 2,9 procent, mens Storkøbenhavn er steget 0,4 procent. I de største provinsbyer, Aalborg, Odense og Århus, er trafikken faktisk faldet 0,6 procent set i forhold til 1. kvartal 2003.

Trafikken stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce