Tjek dækkene og skån klimaet

Et forkert dæktryk kan påvirke bilens manøvredygtighed og i yderste konsekvens få fatale følger,

Tjek dækkene og skån klimaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigtigt dæktryk øger også trafiksikkerheden

dæk: Knap hver anden danske bilist kører lige nu rundt med et forkert dæktryk. Det sker på trods af, at et rigtigt dæktryk kan give en årlig besparelse på 50 liter af de dyre dråber fra benzinstationerne pr. personbil. Ved at bruge blot et par minutter om måneden på at sikre et korrekt dæktryk opnås flere fordele: 600 kroner ekstra i tegnebogen og en reduktion i CO2-udslippet på 0,12 tons årligt. Det fremgår af benzinselskabernes aktuelle kampagne "Spar mere end bare benzin og diesel", som skal få danskerne til at spare på benzinen til glæde for både klima og pengepung.

- Danskerne er for dårlige til at tjekke dæktrykket. Vi vurderer, at omkring 40 procent af danskerne kører rundt med et forkert tryk. Det er ærgerligt, for ved en indsats på blot et par minutter hver måned kan man sætte benzinforbruget ned, forlænge dækkenes levetid og køre mere sikkert, fortæller Torben Skovgaard, direktør i Dækspecialisternes Landsforening og medlem af Rådet for Større Dæksikkerhed.

Rigtigt dæktryk øger trafiksikkerheden

Rådet for større Dæksikkerheds erfaringer bekræfter en række tidligere undersøgelser på området. Eksempelvis tjekkede Michelin i 2006 dæktrykket på danske biler og fandt, at hele 43 procent kørte rundt med dæktryk i kategorien "farligt". 

- Et forkert dæktryk kan påvirke bilens manøvredygtighed og i yderste konsekvens få fatale følger, siger Torben Skovgaard:

- Airbags og sikkerhedsseler gør det ikke alene, hvis man vil have en sikker bil. Også bremser og dæktryk er afgørende for trafiksikkerheden. Jeg kunne godt ønske mig, at dobbelt så mange ville komme i gang med at tjekke trykket. På den måde kunne vi undgå en del trafikulykker hvert år, siger Torben Skovgaard."

Hvis man gerne vil tjekke, at man kører rundt med et rigtigt dæktryk, kan man finde det i bilens instruktionsbog. Korrekt dæktryk indgår som ét ud af ti gode råd til energieffektiv kørsel.

Tjek dækkene og skån klimaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce