Tjek båden for skjult gæld


Tjek båden for skjult gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjek i Skibsregisteret, om der er skjult gæld i båden. Det er nemlig ikke nok, at sælger står inde for, at båden er gældfri.

Sådan lyder advarslen fra afdelingsdirektør Henrik Pedersen fra SejlerFinans i det seneste eksemplar af SejlerBladet.

Bådkøberne kan i Skibsregisteret se, hvem der er retmæssig ejer af en båd, og hvad der er af hæftelser. Registeret fungerer nemlig fuldstændig som tingbogen ved handel med fast ejendom, skriver bladet.

Bådkøberne rådes til at søge på følgende: bådtype, bådens navn, ejernavn, cpr-nummer, cvr-nummer (firmanummer), værft, byggenummer og kendingsbogstaver.

Når der er tale om en brugt båd, skal man altid se og have kopi af sælgerens adkomst til båden (slutseddel/købekontrakt). Både under 24 fod bør desuden tjekkes i Personbogen i Århus, hvor pant i skibe under fem GT (24 fod eller mere) tinglyses.

Her kan man ikke søge på bådens navn, men kun på ejerens navn og cpr-nummer. Hvis båden er bygget i juni 1998 eller senere eller er kommet ind i EU efter dette tidspunkt, skal den være CE-mærket. Og hvis båden er fra 1986 eller nyere, bør man sikre sig, at der er betalt moms i båden i et land inden for EU (bådens oprindelsesland). (jme)

Tjek båden for skjult gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce