På 10 minutter kan Jens Petersen slå sit telt op på taget af sin Kia Sorento, og så er der soveplads til ham og konen. Det er blandt andet blevet til ture til hans kones hjemland Rumænien og rundture i Sverige og Norge

Jens Petersen var egentlig på jagt efter et brugt telt på GulogGratis, da han så en annonce for Gizmo Gear.

- Her fandt jeg et tagtelt. Det var firkantet i formen og oprindeligt lavet til en Landrover, men det kunne også passe på min bil. Det, jeg har, kostede 8500 kroner, fortæller han.

Det tager 10 minutter at slå teltet op, når man er alene Teltet hænger ned over siden på bilen, og så kan man åbne bil-døren og bruge bilen som garderobe. Der kan ligge to voksne i teltet, der måler 1,45 meter i bredden og 2,2 meter i længden. Der er myggenet i alle vinduerne og et lille udhæng over vinduerne, som tager af for regn. Man kommer op i teltet på en lille stige, der kan foldes sammen.

- Der er ikke så mange insekter, når man ligger så højt. Der er bjørne og ulve i bjergene i Rumænien, men vi er endnu ikke stødt på nogen, og i tagteltet føler vi os sikre.

Han fortæller, at der er mange i Australien, der bruger tagtelte, så man er på behørig afstand af slanger og andet kryb.

- Men jeg har ikke set tagtelte herhjemme, siger han.

Sover godt

Jens Petersen er gift med Cornelia Buse, som kommer fra Timisoara i det vestlige Rumænien. Hendes far har et hus i byen, men parret kan godt lide at tage på eventyr i det store Balkan-land.

- Da vi var dernede sidste år, havde vi også et almindeligt telt med for en sikkerheds skyld, men det brugte vi slet ikke. Vi sov så godt i tagteltet, og man mærker naturen på en helt anden måde, når man vågner og kigger ud på en solopgang i bjergene, siger han.

Der er ikke så mange campingpladser i landet, men man kan bare spørge private, om man må overnatte på en gård eller i en have.

- Så giver man et symbolsk beløb for det. Hvis man er åben, er man også meget velkommen. Rumænerne er utroligt åbne, understreger han.

Draculas egn

Til april står den på en 14 dages tur til Karpaterne i de første 10 dage og så nogle dage på Draculas hjemegn Transsylvanien. Maden bliver lavet på et gasblus eller over et bål. Teltet er vandtæt med gummi på indersiden, så det skal luftes godt ud om dagen.

- Vi har prøvet at være af sted i blæsevejr, og det var ikke noget problem med et telt på taget, siger han.

Oppe i bjergene er der ikke så god mobildækning, men som Jens Petersen siger, er det jo heller ikke derfor, han tager på ferie. Vejene i bjergene er i god stand, og hovedvejen går i 2600 meters højde, så der er garanti for en god udsigt.

- Hvis der er andre, der kunne tænke sig at rejse til Rumænien, så er jeg med på at arrangere det. Rumænien er et flot land, og der er ikke noget at være nervøs for, siger Jens Petersen.