Suzuki Vitara er klar som 2-personers van til priser fra 124.990 kroner eksklusiv moms på gule plader eller papegøjeplader.

Suzuki Vitara er netop vendt tilbage til Danmark. Som personvogn fås den til priser fra 194.990 kroner, og nu er den også klar i en varevognsudgave på gule plader eller papegøjeplader til priser fra 124.990 kroner ekskl. moms.

En van-model kan købes af private personer til private formål, eller den kan købes af firmaer. Den store forskel er, at momsen skal betales ved privatkøb.

Inklusive moms begynder priserne ved 148.364 kr., så der er stadig penge at spare som privatperson, hvis man kan undvære bagsæderne. Faktisk helt op i nærheden af 100.000 kroner, afhængig af model, oplyser den danske Suzuki-importør i en pressemeddelelse.

Ombygningen til van foregår lokalt i Danmark, og her har der især været fokus på god plads til føreren og på indretningen af varerummet, så dette er både anvendeligt og fleksibelt.

Pads til de høje

Varerumsadskillelsen er placeret så langt bagude, at selv høje personer kan finde sig en rigtig god og komfortabel kørestilling til de længere stræk på landevejen. Og alligevel er der stadig god plads i varerummet, der har nemme adgangsforhold og en max. volumen på ca. 1.100 liter.

Under gulvet er der to anvendelige rum, hvor indhold kan skjules for nysgerrige blikke. Det ene rum er bag sæderne og har gasdæmpere på det aflåselige låg. Ved bagklappen findes det andet rum, der er skjult under tæppet.

Benzin eller dieselmotor med 120 hk

Den nye Vitara Van tilbydes i to motorversioner, der begge yder 120 hk og opfylder den strenge miljønorm Euro 6. Benzinmotoren er f.eks. med 16 ventiler og VVT-system, hvor lav friktion og vægtreduktion giver en benzinøkonomi på flotte 18,9 km/l ved blandet kørsel (EU norm).

Dieseludgaven fås til en merpris på kr. 15.000 ekskl. moms (ca. 17.000 inkl. moms). Den kraftige motor er af commonrail-typen og udstyret med højtryksturbolader samt variabel turbogeometri for optimering af moment, forbrug og partikeludledning. Momentet er på solide 320 Nm ved 1.750 o/m., og brændstoføkonomien ved blandet kørsel er på hele 25 km/l. ifølge EU-normen.

Begge motorvarianter er således økonomiske i drift og derfor begunstigede af lave ejerafgifter på hhv. 600 og 1.040 kroner halvårligt for hhv. benzin og diesel.

Prisen for modeller med firehjulstræk starter ved 165.055 inkl. moms. Det vil sige, at merprisen for 4WD er på 15.000 kroner.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.

Mere om emnet

Se alle
Godt på vej i japansk modebil Suzuki Vitara er skrap på prisen. Med benzinmotor er oplevelsen dog lidt klejn

Godt på vej i japansk modebil Suzuki Vitara er skrap på prisen. Med benzinmotor er oplevelsen dog lidt klejn

Suzuki Vitara 1,6 Active