Suzuki Swift kom til verden for 30 år siden - dengang var navnet Cultus, og nu er den tilbage.

Masser af kromlister, sølvfarvede fælge og en broderet pude i bagruden. Det var en bil med træk tilbage i tiden, der blev brugt som blikfang, da Bilcenter Fyn brugte søndag eftermiddag på at markere et skarpt hjørne for Suzuki Swift.

Eller Suzuki Cultus om man vil. For sådan lød det oprindelige navn, da modellen blev introduceret på det japanske marked tilbage i 1983.

Det fortæller Tomas Fjalldal, der er salgschef hos Bilcenter Fyn på Peder Wessels Vej i den sydøstlige del af Odense.

- Da modellen blev introduceret, var den Suzukis bud på en bil i miniklassen. Den havde forskellige navne på de enkelte markeder, men den første betegnelse var Cultus, siger han.

I anledning af 30-årsjubilæet kunne man ved udstillingen se en model magen til den oprindelige, og til sammenligning var den nye udgave af Suzuki Swift placeret side om side med den gamle årgang.

- Der var stor interesse for bilen, og nogle måtte da også lige hen og løfte lidt i presseningen, inden vi gik i gang, siger Tomas Fjalldal, der trak folk af huse til arrangementet.

Det skete på slaget 12, og selv om den nye model var stylet tilbage i tiden, så stod det alligevel klart, at der er sket en del på udstyrs- og designsiden gennem de sidste 30 år.

- På den nye har vi sat sølvfarvede stålringe på med indvendige ringe af krom, nøjagtig som det, man brugte til pynt dengang, siger Tomas Fjalldal, der havde pyntet bilen med flere retro-tiltag.

Med et stykke folie havde han illuderet et soltag, som de så ud i firserne.

- Dengang var det almindeligt, at man skar et hul i taget og eftermonterede et eller andet uoriginalt soltag. Det gør man ikke i dag, men vi har forsøgt at genskabe looket med et stykke sort folie, siger salgschefen.

Flotteste Swift

Swift Club Denmark lagde vejen forbi, og her blev der holdt en konkurrence, hvor den flotteste Swift blev kåret. Ejeren af den vindende bil blev præmieret med en retro Dunlop-taske med vin.

Præsentationen varede omkring tre timer, og i løbet af eftermiddagen lagde godt 200 gæster vejen forbi.

  • fyens.dk