Surfing fik de unge tilbage


Surfing fik de unge tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år stoppede seks af Kerteminde Sejlklubs bedste optimistjollesejlere, men en satsning på windsurfing i klubben fik dem tilbage - og flere til

Det er et problem for mange af landets sejlklubber, at når de unge holder op med at sejle optimistjolle, så forsvinder de helt fra sejlsporten. Derfor har Dansk Sejlunion sammen med storsponsoren, rederiet Torm, lavet et windsurfing-projekt, som gør det muligt for klubberne at købe sejlbrætter og rigge til halv pris.

Denne satsning udnyttede de i Kerteminde Sejlklub, da de mistede seks af deres bedste 13-14-årige optimistsejlere, og klubben investerede i seks sejlbrætter og 12 rigge. Og vups, de seks var tilbage, og de tog fem andre unge med, der var stoppet tidligere.

- Vi har en stor optimistafdeling, men da seks af de bedste sejlere forsvandt, nok bl.a. fordi de ikke længere gad sejle kapsejlads hver eneste weekend, måtte vi gøre noget, siger formand for optimist- og windsurfing-udvalget i Kerteminde Thomas Valling.

- Så vi købte seks sejlbrætter i Torm-ordningen i et forsøg på at give dem nogle nye tilbud, vi har aldrig rigtig gjort i windsurfing, og det har været en succes.

Masser af liv

Windsurferne i Kerteminde træner igen hver tirsdag og torsdag, og tilstedeværelsen af de nye bræt-muligheder har skabt masser af liv i afdelingen. Når de nye windsurfere har skaffet sig tilstrækkelige færdigheder på det nye bræt, kan de få lov til i weekenderne selv at sejle ud. Men først når færdighederne er på plads. Det vil skabe en helt ny aktivitet i sejlklubben.

- Vi er sådan set ligeglade med, hvad de unge sejler rundt i eller på, vi vil gerne beholde dem, indtil de bliver 15-16 år og kan begynde og sejle i de lidt større bådtyper, siger optimist- og windsurfing-formanden.

- Windsurfing er mere leg, det er sjovt på en helt anden måde end optimistjollen, og aktiviteten har skabt et vældigt liv dernede, og det er sjovt, og nogle af de lidt mindre optimistsejlere er begyndt at blive nysgerrige, siger Thomas Valling.

Nye udfordringer til de unge

Kertemindeklubben har nu 30 optimist-sejlere og 12 windsurfere, mens der kun er fem-otte sejlere i ungdomsklassen, og det er dette sidste tal, der skal bringes op ved windsurfing-projektet.

Windsurfing-projektet i Dansk Sejlunion er et forsøg på at integrere windsurfing i de danske sejlklubber. Eksemplet fra Kerteminde viser, at det kan være en vej til, at de unge bliver i sejlklubberne. Fordi klubbernes tilbud udvides, og at de unge dermed udfordres med nogle spændende nye aktiviteter. Projektet skal fortsætte det arbejde, der de foregående år er foregået på windsurfingområdet i Dansk Sejlunion. Arbejdet med windsurfing skal opjusteres og inkorporeres yderligere som en naturlig del af sejlsport med alt, hvad dertil hører.

Til begyndere og kapsejlads

Projektet skal massivt skubbe til udviklingen af windsurfing inden for Dansk Sejlunion. For at få flere klubber i gang med windsurfing vurderer sejlunionen, at man skal understøtte windsurfing-aktiviteter, der i nogen grad ligner de aktiviteter, der allerede eksisterer i sejlklubberne. Hvis en sejlklub vil starte windsurfing, er det et krav, at brætterne kan bruges både til begyndere og på sigt til kapsejlads.

- I dag er mange windsurfingklubber mere orienteret mod andre discipliner som freestyle med videre. Dette spring vurderes at være for stor en kulturomvæltning for den klassiske sejlklub. Derfor skal det udstyr, vi vælger, være understøttet af andre nationale forbund - og af ISAF som One-design-klasse, siger Thomas Valling.

Klubberne kan gennem projektet købe en pakke bestående af tre brætter og seks rigge for 19.995 kroner. Riggene kommer i to forskellige størrelser, således at det bliver muligt for klubben at komme i gang med windsurfing eller supplere allerede indkøbt windsurfinggrej.

Surfing fik de unge tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce