Stenslag uden problemer

Tegning: Gert Ejton

Stenslag uden problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Forruden på min bil har desværre fået et stenslag for nogle måneder siden, og nu har stenslaget udviklet sig til en cirka 20 centimeter lang revne i rudens underkant ud mod siden i passagersiden. Skaden generer selvfølgelig ikke føreren af bilen - og egentlig heller ikke passagererne. Men nu skal bilen snart til syn, så jeg vil gerne vide, om det er nødvendigt at skifte ruden. Og er det i det hele taget sikkerhedsmæssigt forsvarligt at køre med en sådan revne? Kurt B.

! Der skulle ikke være problemer med at få bilen synet med revne og stenslag i forruden. Blot må denne ikke reducere eller genere førerens udsyn fremad eller til siderne.

Auto-forruder er lavet af lamineret glas. De består af to lag glas med en klæbende film imellem. Det betyder, at forruden ikke vil kunne splintres og sende skarpe glasstykker ind i kabinen. Ruden hænger sammen, selv når den er smadret.

Sideruder er typisk lavet af hærdet glas, som knuses i millimetersmå glasskår, som normalt heller ikke er farlige.

Men forruden i nyere biler indgår i bilens bærende konstruktion, så hvis revnen fortsætter med at udvikle sig, ville jeg overveje at få ruden skiftet. Er forruden limet fast med en nærmest plan samling med karrosseriet, er ruden en del af den bærende konstruktion. Sidder ruden i en kraftig gummiliste, har den ingen betydning for bilens styrke.

Lars Stokbro

Stenslag uden problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce