Slut med ældgamle autostole

Gamle barnestole er ikke kun et problem rent sikkerhedsmæssigt. De er også ulovlige, hvis du ikke har det rigtige typemærke.

Slut med ældgamle autostole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er slut med at bruge den gamle barnestol. Nye regler for barnestole forbyder barnestole uden godkendt sikkerhedsmærke

Barnestole, selepuder og babylifte er ofte noget, som går i arv - og derfor kan man let have sikkerhedsudstyr i bilen til børnene, som nu er ulovligt. Mange af de barnestole, som tidligere var lovlige, er nu forbudt. Nye regler for, hvilken godkendelse autostolen skal have, har gjort brugen af en stor del af de ældre barnestole ulovlig.

- De skærpede regler for brug af sikkerhedsudstyr betyder, at en del af de barnestole, som for nogle år siden kunne købes i de danske butikker, nu er ulovlige.

Anvender man alligevel stolen, risikerer man en bøde og et klip i kørekortet, fordi det anvendte sikkerhedsudstyr ikke overholder lovens krav, siger Casper Schad, jurist i FDMs juridiske og tekniske rådgivning.

FDM anbefaler, at man hurtigst muligt finder det lovpligtige mærkat, som enten er påklæbet eller påsyet for at se, hvilken mærkning stolen har. Er mærkaten faldet af, anses stolen for ulovlig.
En lovlig barnestol skal have E-mærket og typemærket ECE 4403 eller ECE 4404.
En lovlig barnestol skal have E-mærket og typemærket ECE 4403 eller ECE 4404.

Skal passe til alderen

En god barnestol skal passe til barnets alder, størrelse og være konstrueret til at sikre barnet mod såvel et sammenstød forfra som et fra siden.

I øvrigt anbefaler FDM, at man køber sin barnestol i en specialbutik, som kan rådgive om, hvordan barnestolen monteres korrekt og sikre, at stolen er lovlig De nye regler betyder, at i dag er sikkerhedsudstyr først lovligt, hvis det har E-mærket og typemærket ECE 4403 eller ECE 4404.

Det er altså ikke længere tilstrækkeligt, at barnestolen er godkendt efter reglerne for Dansk Standard (DS), Vägverket (T) eller andre nationale regler. Lovændringen trådte i kraft 9. maj i år.

Slut med ældgamle autostole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce