Servostyringen strejker


Servostyringen strejker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Jeg er den ellers utroligt lykkelige ejer af en Mazda 626 2,0 16v GT fra 1991. Den er gammel, men kører som en drøm - synes jeg i hvert fald selv.

Der er desværre dukket et problem op med servostyringen. Jeg kan køre en uge, hvor det virker perfekt, så pludselig virker det ikke nogle dage for så at virke igen.

Umiddelbart synes jeg, det må være en ventil, der hænger. Hvis det er det, er det så noget, der kan adskilles og repareres, eller har du en helt anden løsning. Jeg tør slet ikke spørge, hvad et nyt styrehus koster.

Har du ellers nogen bevingede ord at sige om min gamle pige, og hendes problem med servostyringen? Hans

! Det er formentlig servopumpen, der er slidt op. Og så er der kun én udvej - at få den skiftet. En servopumpe kan købes for godt 400 kroner over internettet hos f.eks. www.motorlageret.dk eller www.motorlageret.dk. Om denne pumpe er original, tør jeg ikke svare på. En original får du selvfølgelig hos en Mazda-forhandler, og her kan prisen heller ikke være afskrækkende. Mange Mazda 626 får skiftet servopumpen, hvis de har en alder som din. Endelig står der hundredevis af 626'ere hos autoophuggerne, hvor du kan købe en brugt servopumpe.

Allerførst bør du dog tjekke, om der er tilstrækkeligt olie i beholderen til servopumpen. Oliestanden skal være helt op til mærket. Efterfyld eventuelt og se om det hjælper - og hold øje med at oliestanden ikke falder igen på grund af en lækage. Slangen fra beholderen kan være mør eller sidde løs, så lidt servoolie løber ud. Endelig kan pakningerne i servopumpe samt slanger og rør være hårde, så de ikke holder tæt. Der findes tilsætningsstoffer, som skulle kunne blødgøre pakningerne, så de igenslutter tæt, blandt andet har forretningen Biltema et produkt, Servostyringstætner, til en tyver. Beholderen med servoolie må ikke løbe tom, for så risikerer du at ødelægge servopumpen i løbet af få kilometers køretur.

Også remmen, der trækker servopumpen, skal tjekkes for om den er strammet korrekt. Hvis remmen hyler, når du drejer helt i bund til en af siderne med rattet, så skal remmen strammes.

Er der Mazda-ejere, som har andre tip om løsninger, modtager Bilbrevkassen dem gerne. Lars Stokbro

Servostyringen strejker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce