Sejl ud i de lyse nætter

Sejl ud i de lyse nætter. Lige nu er det oplagt at bruge de lyse nætter til ekstra oplevelser på havet, når du skal på weekendtur. Helt frem til august vil solen ligge lige under horisonten og lyse nattehimlen op. Øjnene vænner sig hurtigt til tusmørket. Med søkort eller GPS er det forholdsvis enkelt og trygt at navigere. Fyr og lysende afmærkninger ses på lang afstand og tager venligt imod i den fløjlsbløde nat. Lanterneføringen på andre skibe gør, at det ofte er lettere i mørke at afgøre deres præcise kurs. For at oplevelsen skal blive en succes, skal man dog planlægge sejladsen ved at følge med i vejrudsigten og kun tage ud i i stabilt og godt vejr. Både DMI og Farvandsvæsenet har gode hjemmesider. På sidstnævnte kan du finde et hav af oplysninger ved at klikke på "sejladsinformation". Her er prognoser time for time samt aktuelle observationer. Så hvis vejret er til det, - sejl ud. Måske er du heldig at få stjerneskud og springende marsvin med i kølvandet som bonus. Aktuelle hjemmesider: www.dmi.dk og www.frv.dk Tekst og
Foto: Jørgen Hansen

Sejl ud i de lyse nætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige nu er det oplagt at bruge de lyse nætter til ekstra oplevelser på havet, når du skal på ferie og weekendtur. Helt frem til august vil solen ligge lige under horisonten og lyse nattehimlen op. Øjnene vænner sig hurtigt til tusmørket. Med søkort eller gps er det forholdsvis enkelt og trygt at navigere. Fyr og lysende afmærkninger ses på lang afstand og tager venligt imod i den fløjlsbløde nat. Lanterneføringen på andre skibe gør, at det ofte er lettere i mørke at afgøre deres præcise kurs.

For at oplevelsen skal blive en succes, skal man dog planlægge sejladsen ved at følge med i vejrudsigten og kun tage ud i i stabilt og godt vejr. Både DMI og Farvandsvæsenet har gode hjemmesider. På sidstnævnte kan du finde et hav af oplysninger ved at klikke på "sejladsinformation". Her er prognoser time for time samt aktuelle observationer.

Så hvis vejret er til det: Sejl ud. Måske er du heldig at få stjerneskud og springende marsvin med i kølvandet som bonus. Aktuelle hjemmesider:

www.dmi.dk og www.frv.dk.

Tekst og foto: Jørgen Hansen

Sejl ud i de lyse nætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce