Seat Mii med automatgear er et tåleligt bud på en mikrobil med lettere gearskifte.

Du finder ikke mange mikrobiler med automatgear. Men nu melder VW-koncernen sig i den helt lille klasse, hvor vi tester buddet fra den spanske koncern-fætter, Seat, der sælger en tredørs Mii med en halvautomatisk ASG gearkasse fra 109.900 kroner.

Til den pris får man det højeste niveau, Style, og en 75 hk motor, som er den marginalt største af de to i programmet. Aircondition koster dog 5000 kroner ekstra, mens fem døre inklusive aircondition sammenlagt beløber sig til yderligere 5000 kroner.

Betjeningen er enkel: Sæt gearvælgeren i Drive og kør. Med den slags gearkasse kan man kun forvente, at hovedet nikker, hvis man bare tonser derudad. Det sker dog også i langt større biler, for eksempel fra PSA-koncernen. Kunsten er at ramme det rigtige omdrejningstal, så kan man få et forholdsvis flydende flow i kørslen.

Den lille motor med et moment på 95 Nm sætter dog sine begrænsninger, så det skal være fordi, at du absolut vil have en mikrobil med et automatlignende gear, at du vælger modellen.

Når det er sagt, kan det godt lade sig gøre at glide forholdsvis fornuftigt med trafikken, og med det store panorama-skydetag, som er ekstraudstyr til 11.000 kroner, rullet tilbage kunne man godt kalde Mii automatik en alternativ sommerbil.

Den er i hvert fald også mindre rustik og mere civiliseret end en nær konkurrent som Toyota Aygo med MMT automatgear, der sælges til kampagnepriser på 106.995 kroner for mellemudstyrsniveauet T2 og med fem døre. Ellers byder Mii på de kendte kvaliteter, som har gjort VW Up og Skoda Citigo til de mest solgte herhjemme, altså en rimelig kombination af komfort, pæn finish og fornuftige priser, klassen taget i betragtning.

Til sammenligning koster den billigste VW Up med tre døre og den automatiske gearkasse og med mellem udstyrsniveauet Move 117.999 kroner, mens en todørs Skoda Citigo Active med et lavere udstyrsniveau koster 105.000 kroner.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Fakta til Seat Mii