Se Fyn Rundt i Bogense

Palby Fyn Cup 2010.
Foto: Jørgen Hansen

Se Fyn Rundt i Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Via elektronikken bliver det muligt at følge omkring 400 bådes dyst i næste weekend

Den 22. udgave af Fyn rundt, arrangeret af Bogense Sejlklub, bliver på flere områder synlig via elektronikken. Sejladsen, der nu hedder Palby Fyn Cup, afvikles fra fredag 27. maj til søndag 29. maj.

Stævneleder Poul Erik Nielsen har været med siden den første sejlads i 1990 - og siger på spørgsmålet, om der er noget nyt i år:

- Nyt og nyt. Vi kan jo ikke gøre andet end at lade bådene sejle rundt om Fyn.

Nyheder er der da, og de retter sig navnlig mod dem, som ikke skal sejle rundt om den grønne ø, men som er interesseret i, hvordan dysterne på vandet udvikler sig.

Et tv-hold vil cirkle rundt under starterne fredag ud for Bogense Havn, og deres live-billeder kan ses på en storskærm i Palbys store telt. Første start går fredag kl. 11.

Når bådene begynder at komme i mål, bliver der igen sendt live-tv ude fra vandet.

Omkring 100 af de tilmeldte både har lejet en lille sender. Den gør det muligt, at venner og familie på deres computer derhjemme kan følge bådene under hele sejladsen. Det sker via det såkaldte Trac-Trac-system.

- I fjor gjorde vi et forsøg med Trac-Trac på 50 både, og i år kan deltagerne for 150 kr. leje senderen, siger Poul Erik Nielsen.

Han peger også på, at der hele tiden sker opdateringer på, hvor feltet befinder sig, på hjemmesiden www.palbyfyncup.dk.

- Der er etableret et sms-system, så vi jævnligt får meldinger ind, siger Poul Erik Nielsen.

Der er tilmeldt omkring 400 både til sejladsen, og det er nogenlunde det samme som i 2010.

Flere store Dragonfly, flerskrogsbåde, er tilmeldt, ligesom der bliver en dyst mellem bl.a. den lokale storbåd ”Broskraberen.dk ”, ført af Ulrik Meyer Nielsen, Bogense, og ”Bigchallenge” med Chr. Petersen, Thurø, som skipper.

Kerteminde 3.-5. juni

Ellers er kapsejladsen naturligvis præget af de mere traditionelle både. Et større felt af Scan-kap 99, Luffe 37 og Ylva er således med i dysterne.

De fleste deltagere kommer fra Fyn og Østjylland, men også enkelte tyske sejlere blander sig også i kampene på vandet.

Kerteminde Sejlklub arrangerer sin store sejlads, Classic Fyn Rundt, i dagene 3., 4. og 5. juni. Arrangørerne havde håbet på deltagelse af kronprins Frederik, men han har venligst takket nej, men det udelukkes ikke, at Kronprinsen dukker op i 2012.

Se Fyn Rundt i Bogense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce