En dansk kaskoforsikring sikrer dig blandt andet vejhjælp og lån til reparationer og lejebil
Mange danskere, der tager på bilferie ud i Europa i egen bil, kan undgå afbrudte bilferier blot ved at følge nogle enkle forholdsregler. Her får du de vigtigste tips og råd fra SOS International, som hvert år yder assistance til tusindvis af strandede feriebilister.

Et enkelt kig på statistikken viser tydeligt, at det betaler sig at få tjekket motor, bremser og dæk, inden du udsætter materiellet for den belastning, en tur på de europæiske motorveje er.

Også mennesker bliver påvirket af de mange timer på vejen. Så hold pauser, drik rigeligt med væske og sørg for at være tilstrækkelig udhvilet. Endelig er det en god idé at medbringe en ekstra bilnøgle på turen, ligesom det er vigtigt aldrig at efterlade værdigenstande i bilen.

Næsten alle er dækket

Skulle uheldet være ude, behøver kun de færreste at bekymre sig om forsikringen. Alle med dansk kaskoforsikring er dækket med assistance over hele Europa via Det Røde Kort, som er integreret i forsikringen. Det dækker blandt andet vejhjælp, bugsering, hjemtransport af køretøj, kontantlån til reparationer og leje af eventuel erstatningsbil i op til tre uger.

Den geografiske dækning omfatter hele Europa, Rusland indtil Ural, Israel, Marokko, Tunesien, Tyrkiet og Iran - men ikke Danmark. Kortet kan rekvireres gratis hos forsikringsselskabet eller downloades fra www.sos.eu.

Når skaden er sket

Det er en god idé at have Det Røde Kort med på ferieturen, det gør alting lettere, men er ikke en forudsætning for at få vejhjælp. Husk også registreringsattesten. Har du GPS i bilen, kan koordinaterne være en stor hjælp, når du skal oplyse, hvor bilen holder.

Har du ikke en kaskoforsikring, bør du tegne en udenlandsk vejhjælpsforsikring gennem dit danske vejhjælpsfirma, der kan hjælpe dig
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Kunsten at pakke feriebilen rigtigt

Kunsten at pakke feriebilen rigtigt

Motoren stopper ferien

Motoren stopper ferien

Prøv at slukke børnenes dvd

Prøv at slukke børnenes dvd