Kør som du plejer, lød opfordringen fra Peer Been, der er salgskonsulent hos Peugeot Odense.

Så med ham på passagersædet kørte vi en otte kilometer lang rute med bykørsel i en Peugeot 208 1.6 e-HDi. Modellen har fem manuelle gear, og ifølge specifikationerne kører den 22,2 kilometer på en liter diesel.

På den første tur kørte Peer Been med som observatør, inden han gav gode råd. Ruten blev kørt med en gennemsnitlig hastighed på 30 kilometer i timen og et forbrug på 16,4 kilometer pr. liter.

Herefter blev min kørsel evalueret, og der blev korrigeret med gode råd.

Målet for mit benzinforbrug blev inden anden omgang bykørsel anslået til 20 kilometer pr. liter benzin, men de forventninger viste sig at være alt for forsigtige.

Efter anden gennemkørsel havde vi ifølge computeren holdt en gennemsnitlig hastighed på 29 kilometer i timen med et benzinforbrug på 26 kilometer pr. liter.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
7
Let speederfoden: Kør 10 kilometer længere på literen

Let speederfoden: Kør 10 kilometer længere på literen

Fem gode råd til tegnebogen