Så ta'r vi teltene frem

Glasfiber- eller aluminiumstænger holder vægten nede på et minimum i de moderne, store tunneltelte.

Så ta'r vi teltene frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommeren er på vej. Mange garvede campister med egen campingvogn har med al sandsynlighed allerede været af sted med ferieboligen på krogen i det sommeragtige forår, og en del har dyrket vintercamping i deres velisolerede og opvarmede campingvogne.

I takt med årstidens stigende temperaturer dukker en anden gruppe campister op på campingpladserne, nemlig teltcampisterne, som der bliver der stadig flere af.

At denne gruppe er vigtig for campingpladserne, kan man andetsteds på denne side konstatere, da Løgismosestrand Camping har 60 teltpladser og 221 campingvognpladser.

- Vi mærker en tendens til, at der en stor gruppe danskere, der gerne vil opleve campinglivet mere, som det var engang. De vil rejse let, og de vil have oplevelserne tæt på med alt, hvad det indebærer, når kun en teltdug skærmer mod naturen udenfor siger Camping Branchens formand, Peter Outzen.

En rivende udvikling

Ligesom campingvogne har også markedet for telte og teltvogne gennemgået en rivende udvikling i takt med moderne danskeres krav til komfort.

- Kravene til moderne telte er blandt andet lav vægt, lang holdbarhed, og de må helst ikke fylde noget. Samtidig skal de være lette at sætte op og ikke mindst skal de holde regnen ude, og med de materialer, som producenterne har til rådighed i dag, opfyldes de alle krav til fulde, siger Peter Outzen.

- Et godt telt kan i dag klare vandtryk på helt op til 5000 millimeter, hvilket vil sige, at det klarer selv de store skybrud. Glasfiber- eller aluminiumstænger holder vægten nede på et minimum, og patenterede systemer gør, at de sættes op i en håndevending.

I kraft af at moderne store iglo- eller tunneltelte fylder og vejer så lidt, vælger mange familier telte med flere rum. I dag kan der således være opholdsrum, soveværelse, børneværelser og lagerrum i de forskellige typer telte, der produceres. Mange telte har fast og vandtæt bund, som kommer på plads, når man slår teltet ud, og et luksustelt kan fås for mellem 2.000 og 5000 kroner.

Endnu mere luksus

En del campister kræver dog en del mere luksus, uden at det behøver at tære for meget på økonomien. Med en moderne teltvogn får man en masse af den komfort med, som ellers kun findes i de dyrere campingvogne. Faste senge, moderne køkken samt annekser og læ-terrasser, er blandt de muligheder som man skal tage stilling til, når familien skal ud finde det sammenpakkelige feriehus, der både er økonomisk overkommeligt, let og dermed også brændstoføkonomisk.

- Udstyrsprogrammerne for både telte og teltvogne er særdeles omfattende. Producenterne har designet specielle møblementer som garderobeskabe, reoler, køkkenborde og meget andet, som gør teltturen komfortabel og behagelig for hele familien, siger Peter Outzen.

Så ta'r vi teltene frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce