Opels lille højben får et midtvejs-facelift og ny teknologi om bord.

Den har ikke rigtig slået an herhjemme, den kompakte og højbenede Opel Mokka, som har været forholdsvis dyr i forhold til konkurrenterne.

Men ude i Europa, hvor vindene har blæst kraftigere hen mod suv'ere end i afgiftsplagede Danmark, har modellen fået godt fat. Og nu får Mokka fra 2012 så en midtvejsopstrammer, der løfter overliggeren for modellen, som kommer til at hedde Mokka X.

Mest markant bliver en ny front, der ikke kun er til for et syns skyld. Mokka kan nemlig også udstyres med de avancerede adaptive full LED-forlygter. De byder ikke alene på meget detaljeret lys, men indstiller sig efter landskab og kørselsforhold. Lygterne reagerer også som hjælp ved parkering og har endda en turist-indstilling, så de kan tilpasses venstrekørsel på britiske veje.

Sikkerhed

Modellen kan også leveres med sikkerhedssystemet Opel Eye, der blandt andet omfatter elektronisk linjevogter, advarsel ved risiko for sammenstød og aflæsning af vejskilte såsom farttavler. I modsætning til den nye Astra, der også har automatisk nødbremse, kan Mokka her ikke løbe fra, at den er en ældre konstruktion, der ikke har denne funktion.

Til gengæld udvides motorprogrammet nu med en ny 1,4-liters turbobenzinmotor på 150 hk med mulighed for firehjulstræk og for at kombinere den med en ny seks-trins automatgearkasse.

Lille revolution

Indendørs sker der nærmest en revolution med et nyt instrumentbord, hvor der er mulighed for syv eller otte tommers berøringsskærme med et nyt infotainment- og navigationssystem.

Her kan man forbinde sin Iphone eller android-telefon med Apple Car Play eller Android Auto. Bilen bliver også forberedt til Onstar, der er et servicesystem fra GM, der omfatter automatisk redningsservice, hvis en airbag udløses. Det kommer til Danmark senere i år.

Opel har endnu ikke løftet sløret for introduktionstidspunkt, dansk udstyr eller priser for den nye Mokka X.