Rustgarantier holder ikke, hvad de lover

Det er absolut ikke spændende læsning, der bydes på omkring rustgarantier, i den udgave af MOTOR, som kom på gaden i går.

Rustgarantier holder ikke, hvad de lover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FDM har lavet en gennemgang af samtlige bilmærkers rustgarantier. Det er grim læsning

Den er helt gal med de danske rustgarantier. Det viser en undersøgelse, der offentliggøres i FDM’s medlemsblad Motor. Ifølge FDM’s jurister er garantierne ofte enten uklart formulerede eller direkte ulovlige, og forbrugerne snydes dermed reelt for garantien.

- Vi har fået flere henvendelser fra medlemmer, som er havnet i en klemme omkring deres rustgaranti. Vor gennemgang bekræftede vor mistanke om, at garantierne ofte ikke er den forbrugerbeskyttelse, de burde være.

- Det, vi især hæfter os ved, er, at forhandlerne i flere tilfælde bruger rustgarantien til at fastholde køberen. Det sker ved at betinge sig af, at man bruger deres eget værksted. Det er ulovligt.

- I andre tilfælde er garantien så fuld af forbehold, regler og undtagelser, at den reelt er indholdsløs. Det er i hvert fald svært at se, hvem der har glæde af den, siger afdelingschef i FDMs tekniske og juridiske rådgivning, Per Alkestrup.

Den sorte bog

Blandt de bilmærker, der havner i den sorte bog, er BMW, Mecedes-Benz, Honda og Renault. FDM har bedt Forbrugerombudsmanden tage stilling til indholdet.

I FDM’s juridiske rådgivning undrer man sig over, at gennemgangen afslører så meget rod i rustgarantierne, da brancheforeningen De Danske Bilimportører har tiltrådt Forbrugerombudsmandens garantivejledning. Dertil kommer, at næsten halvdelen af rustgarantierne ikke indeholder noget om, hvorvidt garantien stadig gælder efter skadesreparationer..

- Som bilisternes forbrugerorganisation vil vi følge op på det, vor gennemgang har vist. En rustgaranti kan godt være betinget af, at den overholdes på bestemte værksteder, men så skal det være gratis og ikke betinget af, at man også får bilens øvrige servicetjek foretaget her. Desuden skal man betinge sig, at det ikke må koste noget, når bilen køres til rustinspektion hos forhandleren, siger Per Alkestrup.

Rustgarantier holder ikke, hvad de lover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce