Renault: Ny Twingo lægger fra land

Renaults topdesigner Laurens van den Acker trækker på det historiske i konceptbilen Twin'Z, der både har tråde til tidligere Twingo-modeller og Renault 5.
Foto: Renault

Renault: Ny Twingo lægger fra land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konceptbilen Twin’Z giver et klart signal om den næste generation af mikrobilen, Renault Twingo.

Han begynder for alvor at lægge fra land, Renaults nye højtprofilerede designer, Laurens van den Acker.

Nyeste bud er konceptbilen, Twin’Z, der giver et fingerpeg om, hvordan den kommende Twingo skal se ud.

Den peger fremad, men har også tråde til tidligere Twingo-modeller og ikke mindst ikonet Renault 5. I den femte kreation fra Ackers hånd har den prisvindende engelske designer Ross Lovegrove dog også fået lov til at give sine input. Englænderens team har udformet kofangere, led-lygter, fælge og interiøret i Twin’Z.

Mens de ydre rammer formentlig ligner den færdige Twingo, er det indre svævende interiør mere en del af det eksperimentelle. De bagudvendte selvmordsdøre og den manglende B-stolpe er også elementer, som måske mere er på eksperiment-niveauet. Begge dele kendes for øvrigt fra henholdsvis Opel Meriva og Ford B-Max, men det er nyt, at de er samlet ét sted.

Konceptbilen blev vist med en 68 hk elmotor med et moment på 226 Nm og en rækkevidde på 160 km. Den er placeret over bagakslen og med træk på baghjulene. Laurens van den Acker har i forvejen vist konceptbilerne Dezir, der blev til Clio, Captur, der snart kommer til Danmark, R Space, som er en forsmag på den kommende Scenic og varevognen Frenzy.

Produktionsudgaven af Twin Z forventes at debutere på Frankfurt-udstillingen til efteråret eller Genève-udstillingen i foråret 2014.

Renault: Ny Twingo lægger fra land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce