Remskiven skal skiftes


Remskiven skal skiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så skete det igen. For tredje gang kollapsede remskiven på krumtap-akslen i min Citroën Berlingo 2,0 HDI fra 2000. Det er remskiven, som trækker generator, vandpumpe og servostyring, det drejer sig om.

OK, bilen har godt nok kørt 320.000 kilometer, men når nu den bomstærke to-liters maskine stadig opfører sig som ny, hvorfor skal det hele så ødelægges af en ustabil remskive?

Remskiven er desværre langtfra gratis. Den består af to metaldele, som holdes sammen af en gummi-vulkanisering, men efter omkring 100.000 kilometer giver dette gummi op.

Sidste gang faldt remskiven helt fra hinanden uden forvarsel midt under en motorvejsoverhaling, hvilket absolut ikke var rart, da jeg skulle bringe bilen fra yderste vognbane til nødsporet under høje mislyde, uden servostyring og i mørke uden kørelyset som forsvandt, da generatoren stoppede.

Finde der dog ikke en brugbar og solid remskive uden gummi-indlæg, original eller uoriginal, eller er en dobbelt-remskive, som bruges i HDI-biler med aircon-kompressor mere holdbar? Og kan den monteres i min Berlingo?

Dette spørgsmål har desværre ligget længe, og svaret er desværre heller ikke opløftende. Der findes uoriginale remskiver til eftermontering nederst i motoren på krumtap-akslen, men de er af samme kvalitet som de originale.

Og dine erfaringer med en levetid på cirka 100.000 kilometer bekræftes af andre Berlingo-ejere. Når der opstår mislyde fra motorrummet ved drivremmen, skyldes det ofte, at remskiven har løsnet sig eller er ved at falde fra hinanden. Og man bør få remskiven skiftet, inden den bryder helt sammen. Selve remskiven koster cirka 2500 kroner originalt og cirka det halve uoriginalt fra anden leverandør. Hertil kommer eventuel ny rem, remstrammerhjul og arbejdsløn, så reparationen løber op i 4000-5000 kroner.

Og der er desværre ingen mere holdbare løsninger, men hvis du sørger for at skifte remskiven samt skift af tandrem, skulle din Berlingo så heller ikke byde på alverden af andre problemer.

Remskiven skal skiftes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce