Psykologi vigtig for at vinde sejladsen


Psykologi vigtig for at vinde sejladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

God atmosfære ombord fremmer højde og fart, fastslår ny og anderledes kapsejlads-guide

Hvordan vinder man en kapsejlads? Spørg Poul Elvstrøm, Jesper Bank eller måske ham pralrumpen, der altid vinder hjemme i din lokale klub. Eller konsultér bogen med den velturnerede, flertydige titel "Sejl, vind og vær glad". Nogle lærerige timer med den i hånden og efterfølgende praktik på vandet vil uden tvivl blæse selv rutinerede kapsejlere frem i aftenmatchen eller til distancerace som Øhavet- eller Tåsinge Rundt.

En anderledes bog

Vindermanualer og kapsejlads-tips er der i tidens løb skrevet meget af. Men "Sejl, vind og vær glad" griber det anderledes og mere pædagosisk an end tidligere set. Vel er højde og fart de altafgørende faktorer i sejladsen, men vejen til det optimale handler ikke bare om fx. sejltrim, men også om psykologi sejler og sejler imellem.

Opfind et kampråb!

Forfatteren Peter Wolsing er det, man kunne kalde en glad amatørsejler. Han kan vise et flot pokalskab scoret gennem 40 års praksis på kapsejladsbanerne. Den erfaring øser han gerne af - sagligt, klart og informativt, og hele tiden med "glæden ved at sejle" som vigtig fællesnævner.

Peter Wolsing lægger vægt på atmosfæren ombord:

- Den gode stemning sejler med garanti hurtigst, fastslår han i afsnittet "Teamwork og psykologi" og foreslår i øvrigt, at besætningen skal finde et kampråb.

Ros er også vigtigt: "En rorsmand eller for den sags skyld resten af besætningen, der får ros og at vide "at det går fantastisk" - og at vi "høvler fra de andre", har garanteret 0,2 knob mere i posen"!

Psykologi og et hav af ros gør det ikke alene. Wolsings fremragende bog indeholder i prisværdig kort og klar form og i punktvis overskuelighed alle den rutinerede kapsejlers fif. Teori og praksis. Sejl, trim, regler, strategi.

Til sidst i bogen kan besætningen give sig selv karakterer indenfor alle de 61 punkter. Facit: Sejl, vind og vær glad!

Peter Wolsing: "Sejl, vind og vær glad - hvordan systematik og teamwork vinder på kapsejladsbanen", 148 sider, Forlaget Sailingguidelines, 260 kr. hos din boghandler eller i www.sejlershoppen.dk. Web: www.sejlglad.dk

Psykologi vigtig for at vinde sejladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce