Professionel cirkuscampist

Det er en imponerende campingvogn, som Dennis Enoch kører rundt med bag sin store lastbil.

Professionel cirkuscampist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirkusfolket befinder sig halvdelen af året på landevejene, og deres campingvogne er indrettet til det. Bl.a. Cirkus Dannebrogs største campingvogn, der huser Dennis Enoch og hans kæreste Anneli Holm, som i torsdags var på besøg i Søndersø med familiens cirkus og 90 medarbejdere

Gulvet i den næsten 14 meter lange og otte ton tunge campingvogn er af egeparket, samtlige skabslåger er også af egetræ, og så er campingvognen, der skal trækkes af en stor lastbil, ellers udstyret med alt det tekniske grej, som ethvert hjem bør have.

Vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine, mikrobølgeovn, badeværelse, køkken, en ismaskine, to tv-apparater, gasvarme i gulvet, elvarme, aircondition og trådløs internetforbindelse. Ja, det hele er der.

Og der er god plads, fordi med et tryk på en knap kan vognens bredde øges med godt en meters penge, fordi den ene væg skydes ud til siden.

Ikke så sært da Cirkus Dannebrog er på tur rundt i Danmark i 180 dage om året, fra marts til september, og så skal forholdene også være i orden i privaten.

Og når man sidder i vognens bløde sofaer, så opdager man overhovedet ikke, at det er en campingvogn, man befinder sig i. Det er en stue på fem meter i længden og næsten fire meter i bredden. Og så er der særskilt soveværelse med dobbeltseng.

-Det er jo vores hjem, og jeg kunne faktisk godt tænke mig, at vi turnerede året rundt, siger Dennis Enoch, søn af cirkussets ejer, Haddy Enoch, og sammen med to søstre og sønnen Martin aktive i Cirkus Dannebrog.

Tre generationer under teltdugen.

Dennis Enoch har titel af teknisk direktør i cirkusset, mens sønnen har overtaget ansvaret for elarbejdet, som er blevet mere og mere kompliceret og computerstyret.

Campingvognen er fremstillet i USA, og Dennis Enoch valgte den på grund af dens smagfulde indretning.

-Jeg elsker at være på farten, og er vi to dage i samme by, kan det godt være trættende, siger han.

Cirkus Dannebrog har til huse i Mølby i det sydlige Jylland, og uden for camping- og cirkussæsonen bor de i deres hus, mens arbejdstiden bruges til at reparere og forbedre udstyret til cirkusset.

Man hører både på hans og en af søstrenes accent, at de færdes i et internationalt klima. Ukrainere, polakker og marokkanere udgør det praktiske personale, der dag på dag sætter cirkusteltet op om morgenen og tager det ned om aftenen, og artisterne rekrutteres også rundt omkring i Europa.

Så der tales mange forskellige sprog på sådan en cirkusplads.

Opholdet i Søndersø var det eneste på Fyn i denne omgang, og her lørdag aften går det løs i Korsør på den forkerte side af Storebæltsbroen.
Fladskærm og barskab er en del af det flytbare hus
Fladskærm og barskab er en del af det flytbare hus
Cirkus Dannebrogs telt er ved at blive rejst af ukrainske arbejdere.
Cirkus Dannebrogs telt er ved at blive rejst af ukrainske arbejdere.
Dennis Enoch i sin rullende stue
Dennis Enoch i sin rullende stue

Professionel cirkuscampist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce