Prøv at slukke børnenes dvd

Gammeldags. Mange børnefamilier har dvd med i bilen, men på bilturen er man samlet, så det kan være oplagt at underholde hinanden.

Prøv at slukke børnenes dvd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For mange børnefamilier er dvd-afspiller et must, når en lang køretur skal overstås. FDM opfordrer i stedet til at genoplive gamle traditioner

Sjove sanglege, fælles quizzer og mor, der læser højt fra forsædet. Jo, der er nogen, der mener, at bilferier skal være som i de gode gamle dage. Dengang man morede sig over at tælle gule biler, og en biltur til Gardasøen var en årligt tilbagevendende begivenhed.

Det lyder måske nok hyggeligt, men det er nok de færreste, der kan føre stokroseromantikken ud i livet, når man på tredje time holder i en kogende varm bil på autobanen nær Düsseldorf, der synes at være ramt af permanent vejarbejde.

Hos FDM prøver man alligevel at lokke børnefamilierne med nogle ideer til, hvordan dvd'en kan slukkes, og familien kan underholde sig ved hinandens selskab.

- På bilturen er familien samlet, og slukker man for dvd og mobiltelefon, er man stort set uden forstyrrelser, og det er oplagt at bruge tiden til at lege med sine børn. Ofte bliver det til gode timer, fordi familien underholder sig i hinandens selskab på en anden måde end til hverdag, siger Randi Voldbakken, der er feriekonsulent hos FDM.

Flere sjove lege

Blandt de populære lege til bagsædet er ordlege, hvor børnene skal gætte, hvad forskellige ordsprog betyder, eller at familien selv digter en historie ved, at de skiftes til at sige et ord. Børnenes sproglige forståelse har betydning for, hvordan historien udvikler sig.

Har børnene svært ved at forstå lange afstande, er det en god ide gøre at illustrere på et kort, hvor langt man er nået. Eller man kan kopiere et kort og lade børnene tegne ruten ind undervejs. Ligesom man også kan fortælle børnene om landene og dets hovedstæder.

Husk at holde pause

Pauser er dog mindst lige så vigtigt som underholdning til bagsædet. Ifølge FDM bør man holde pause cirka hver anden time.

- Vi anbefaler, at man sætter tid af til at holde nogle gode pauser - den ekstra tid er godt givet ud. Dernæst skal man vælge de rastepladser, som har gode legefaciliteter og altid sørge for at have en bold øverst i bagagerummet. Så kan forældrene strække benene, mens børnene får brændt noget energi af, siger Randi Voldbakken.

Prøv at slukke børnenes dvd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce