Problemer for Top Gear

Chris Evans, her fotograferet med The Stig, også kendt fra Top Gear, er en meget kendt radiovært i England, og han skal nu styre Top Gear.
Foto: PR

Problemer for Top Gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange venter spændt på det nye Top Gear - det populære bilprogram på tv - med Chris Evans som vært. Produktionen af nye episoder er begyndt, men ifølge britiske medier går det ikke alt for godt.

Britiske tabloid-aviser plejer ikke at lægge fingrene imellem, og en længere artikel i The Sun tøver da heller ikke med at fremføre rygter om, at produktionen af det nye Top Gear sejler. Det sker, efter at Jeremy Clarkson blev fyret, og medværterne James May og Richard Hammond forlod programmet i solidaritet.

Artiklen beskriver et produktionsteam, hvor ingen ved noget om biler, og BBC's programdirektør, Kim Shillinglaw, blander sig i alt og driver den nye vært, Chris Evans, til vanvid.

Chris Evans' betingelser for at overtage Top Gear var, at han havde fuld kontrol over tilrettelæggelsen, og da Chris Evans angiveligt er lidt af en kontrol-freak, har det gjort samarbejdet med Kim Shillinglaw mere end vanskeligt. Ifølge The Sun vil Chris Evans lave et helt nyt setup og helst endnu bedre programmer end det gamle Top Gear.

Men store dele af produktionsholdet skal genopbygges, og der er bilkundskaberne ikke ret store, mener avisen at vide. Det gamle produktionsteam var en velsmurt maskine med lang erfaring i at løse de mest umulige problemer, og det siges bl.a., at Chris Evans, der er en stor radio-stjerne i England, smadrede en helt ny Jaguar på den første filmdag.

Baggrunden for den nye tilrettelæggelse er, at BBC vil have mere kontrol over programmet, fordi de ved, hvordan det gik, da Clarkson havde frit spil. Top Gear skal være mere politisk korrekt.

Chris Evans er på vej til at offentliggøre sine tre hjælpere, Chris Harris, Sabine Schmitz og David Coulthard, der er hhv. en kendt testkører fra internettet, en tysk racerkører fra Nürburgring, og en tidligere Formel 1-stjerne.

Top Gear er vigtig for BBC på flere måder, ikke mindst økonomisk. I forhold til at sælge til andre tv-selskaber er Top Gear meget indbringende og genererer også en lang række indtægter fra dvd-salg, bøger, blade og lignende.

Trykket på BBC er øget, efter at Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond er i færd med at producere deres eget bilshow til amerikanske Amazon.

Hvis alt kører efter planen, går første episode af det nye Top Gear i luften i løbet af maj.

De gamle frontfigurer, Richard Hammond tv., Jeremy Clarkson og James May er i fuld gang med nye bilprogrammer hos Amazon.
De gamle frontfigurer, Richard Hammond tv., Jeremy Clarkson og James May er i fuld gang med nye bilprogrammer hos Amazon.
Foto: PR

Problemer for Top Gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce